• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

04.07.2020

11:25

HEJTERI, EVO VAM ODGOVORA! OVO JE PRAVA ISTINA - evo koliko je Srbija do sada uradila testova na koronu! (INFOGRAFIKA)

Društvo

HEJTERI, EVO VAM ODGOVORA! OVO JE PRAVA ISTINA - evo koliko je Srbija do sada uradila testova na koronu! (INFOGRAFIKA)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas da testova na koronu u Srbiji ima i više nego dovoljno, i da je do sada testirano više od 420.000 hiljada ljudi, neuporedivo više od svih zemalja u okruženju.

Prema apsolutnim brojevima  Srbija je po broju testiranih odmah iza Rumunije, ali proporcionalno broju stanovnika testirali smo mnogo više jer je Rumunija mnogo veća.

Vučić je rekao da su samo četiri zemlje po pitanju testiranja u odnosu na broj stanovnika, ispred Srbije, a to su Nemačka, Austrija, Švajcarska i Italija.

Preneo je apsolutne brojke testiranja u regionu.

- U Crnoj Gori sprovedneo je 18.000 testova, i to sve brzi testovi, jer nemaju laboratorije za PCR testove. Severna Makedonija pošteno je testirala 64.000, BiH 97.000, Hrvatska 82.000. Srbija 428.000. Bugarska, koja iste veličine i uz to članica EU 147.000, Mađarska koja je veća 281.000 - objasnio je on.

Pogledajre tabele:

Foto: printscreen

Vučić je, na osnovu tih brojeva, upitao "na osnovu čega umiru ljudi, kada nisu testirani".

Srbija je, ponovio je, pet puta više testirala od Hrvatske, a nije pet puta veća od te susedne zemlje.

Ukazao je da je u Hrvatskoj testiranje 215 evra, a kod nas, ako dođete na svoj zahtev, testiranje košta 50 evra, dok je besplatno ako postoje simptomi.

Testovi su koštali državu do sada 50 miliona evra, a imamo još 300.000.

Rekao je da će Srbija pokušati da presitgne po testiranju i Nemačku, Austriju, Italiju i Švajcarsku, koje su po tome ispred nas.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija