• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

22.07.2020

22:01

GRČKI UGOSTITELJI TRAŽE OD DRŽAVE: Pustite Srbe da dođu, da spasimo sezonu! Platiće PCR test srpskim turistima!

Društvo

GRČKI UGOSTITELJI TRAŽE OD DRŽAVE: Pustite Srbe da dođu, da spasimo sezonu! Platiće PCR test srpskim turistima!

Podeli vest

Ugostitelji i hotelijeri u Grčkoj mole vlasti u svojoj zemlji da dozvole Srbima da dođu na letovanje.

Kako kažu, većina gostiju je iz Srbije i njihov dolazak će jedino da ublaži katastrofalnu sezonu. Zbog toga oni čak predlažu i da snose troškove PCR testa na koronavirus za sve srpske turiste.

Kako stvari stoje, Grcima je bez Srba propala sezona, a naročito su pogođeni oni ugostitelji na severu zemlje, s obzirom na to da se tamo nalaze omiljena letovališta srpskih turista.

NIJE SLUČAJNO ŠTO BAŠ U SRBIJI I CRNOJ GORI RASTE BROJ OBOLELIH! Doktorka Grujičić iznela ŠOK PODATKE: Od 1000 pacijenata SAMO SEDAM je imalo antitela!

Našim državljanima zabranjen je ulazak u Grčku sve do 1. avgusta zbog loše epidemiološke situacije sa koronavirusom u našoj zemlji, ali tamošnji ugostitelji vrše pritisak da se Srbima omogući ulazak uz negativan test na koronavirus. Ana Nikolić, koja već godinama živi i radi u turizmu na grčkom ostrvu Tasos, navela je da su hotelijeri i ugostitelji poslali apel ministru turizma Harisu Teoharisu.
- Vlasnici hotela su razočarani. Nisu očekivali da se granice zatvore. Mnogi od njih se oslanjaju samo na srpsko tržište i otvorili su hotele samo zbog naših turista. Sever Grčke, gde najviše letuju naši, ima i najviše problema. Od očekivanih 50 odsto popunjenosti ove godine, hoteli su spali na nekih 20 odsto - navela je Nikolićeva.

Foto: Informer

Kako dodaje, predsednik udruženja hotelijera trudi se da izdejstvuje da se bar otvore granice za naše ljude pod uslovom da imaju negativan test, a testirali bi se svi.
- Ali pitanje je da li će se i to dogoditi. U zahtevu je takođe navedeno da je Udruženje predložilo svojim članovima da snose 50 odsto troškova testova svojih gostiju ukoliko su rezultati negativni. U zahtevu se navodi da je razlog istog činjenica da su u hodu menjane odluke koje su samo pogoršale i onako lošu situaciju u turizmu za koju se niko nije spremio. Hotelijeri su očekivali da će bar turisti iz obližnjih zemalja doći, mnogi hotelijeri su otvorili i uložili mnogo novca kako bi ispunili sve protokole koji su od njih traženi - navela je Nikolić.
 

 

Četvrtina Srba neće na letovanje zbog korone

Skoro četvrtina stanovništva Srbije ove godine neće ići na letovanje zbog pandemije koronavirusa, a žene su po tom pitanju znatno opreznije od muškaraca, pokazalo je najnovije istraživanje Demostata. Kako se navodi u istraživanju, 23 odsto građana neće ići na godišnji odmor zbog pandemije. Žene su opreznije od muškaraca, pa je 27 odsto žena pandemiju koronavirusa navela kao razlog za odustajanje od godišnjeg odmora, dok je među muškarcima učesnicima ankete strah od korone navelo svega 17 odsto.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija