• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

03.08.2020

07:46

U ŠKOLAMA POSEBNA PRAVILA, uvodi se opcija SUSPENZIJE ĐAKA! Disciplina MNOGO STROŽA NEGO RANIJE

Društvo

U ŠKOLAMA POSEBNA PRAVILA, uvodi se opcija SUSPENZIJE ĐAKA! Disciplina MNOGO STROŽA NEGO RANIJE

Podeli vest

Kako će izgledati nova školska godina u Srbiji, to u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može da kaže. Ministar prosvete Mladen Šarčević pre nekoliko dana je otkrio nekoliko modela koji uglavnom kombinuju redovnu i onlajn nastavu, ali je nedugo zatim predsednik države Aleksandar Vučić jasno rekao da "ne isključuje mogućnost kompletne onlajn nastave, te da je zdravlje na prvom mestu".

Jedno je čini se sigurno: đaci koji budu dolazili u školu moraće da nose maske. A najavljene su i kazne za one koji se toga ne budu pridržavali.

Kako je za Tanjug istakao ministar Šarčević, "od septembra će disciplina u školama morati da bude mnogo stroža nego ranije, te će tako učenik za nenošenje maske prvo biti opomenut, zatim ukoren, a ukoliko nastavi da skida masku i suspendovan".

- Donećemo posebna pravila i uredbu koja važe u vanrednim situacijama da učenik može biti suspendovan, jer ako bude češće skidao masku on bi ugrožavao bezbednost druge dece. Mere moraju da se poštuju - naveo je ministar Šarčević.

Kako je dodao, škole će za nastavnike i drugo osoblje nabaviti maske, a za učenike to će raditi roditelji. Preporuka ministra je da se za decu nabave pamučne maske koje mogu da se peru i koje su prilagođene njihovom uzrastu.

Foto: pexels.com

Početkom naredne nedelje, kako je najavljeno, Ministarstvo prosvete će Kriznom štabu predstaviti nekoliko modela kako bi od 1. septembra mogla da izgleda nova školska godina. Naravno, sve će zavisiti i od toga kakva će tokom jeseni biti epidemiološka situacija u Srbiji.

Roditelji će biti u prilici da odaberu opciju po kojoj bi njihova deca nastavu pratila onlajn, od kuće. A jedino bi imali obavezu da dođu u školu da odgovaraju.

- Neki roditelji su uplašeni, ima i porodica u kojima je neko pozitivan na koronu, ima i onih sa drugim oboljenjima pa se plaše da će deca doneti virus iz škole - objasnio je Šarčević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza

pre 3 godine

Baš me zanima kako će te dete od 7 godina naterati da ceo dan u školi nosi masku. Ako ste tako odlučili onda odmah suspendujte gotovo sve đake, pa ni ne otvarajte škole.

Analiticar Neobicnih Pojava

pre 3 godine

Колико ја знам, и колико ме памћење служи, нормално дете ће намерно скидати маску, па нека га суспендују. Једна је ствар када дете некако кажњавате, а оно ипак мора да иде у школу, а сасвим је друга ствар када је казна да се не иде у школу. Па баш хоће да не иде у школу. Иначе, ове идеје показују колико се ови што воде државу у овим тренуцима некако не сналазе. Како је то могуће. Па сви су, или готово сви, докторирали, дакле написали неки оригинални рад, касније писали друге оригиналне радове, и интензивно се бавили науком дајући јој немерљив допринос. Као такви су постали то што јесу, а сада им не иде ништа оригинално да смисле. Као да им је стао мозак. Треба да оду да се одморе, да неко одморан, са оригиналним идејама преузме ствар у своје руке, па када се одморе, онда да се врате. Узгред буди речено, како је могуће неко дете лишити права на школовање. И то тако ћете га казнити да не иде у школу. Шта је ту казна за дете, више је то, са становишта детета, награда.

NEBOJŠA

pre 3 godine

нису то никакве новине негфо КОПИРАЊЕ ПРАВИЛА ИЗ АМЕРИЧКИХ ШКОЛА.зар желите да нам деца буду и глупа као америчка ???у осталом ко сте ви да браните деци да иду У ОБАВЕЗНУ ШКОЛУ ???

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija