• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.08.2020

11:48

DOVOLJNO MESTA U KOVID BOLNICAMA! Lončar: Pritisak je manji, ali od našeg ponašanja zavisi kakve ćemo brojke imati!

Društvo

DOVOLJNO MESTA U KOVID BOLNICAMA! Lončar: Pritisak je manji, ali od našeg ponašanja zavisi kakve ćemo brojke imati!

Podeli vest

U kovid bolnicama u Srbiji ima dovoljno slobodnih mesta da prime sve pacijente zaražene virusom korona, kojima je potrebno bolničko lečenje, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da više nema potrebe za premeštanjem pacijenata iz jedne zdravstvene ustanove u drugu



Lončar je novinarima, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da se smanjuje broj pregleda u kovid ambulantama i pritisak na sve zdravstvene ustanove.

- Kakve ćemo brojeve imati, zavisi od našeg ponašanja. Ovim smo dokazali da kada se ponašamo disciplinovanije i primenjujemo mere, možemo da dođemo do boljih rezultata - rekao je Lončar.

Strategija za Beograd je da prve iz kovid sistema, čim se za to ukaže prilika, izađu Institut za dermatovenerologiju i Institut za reumatologiju i ortopedija "Banjica".

- Svesni smo koliko pacijenata čeka na kožnog lekara, reumatologa, ortopeda. KCS u ovom momentu prima sve te pacijente - naglasio je Lončar.

Ministar je naveo da se neće žuriti sa vraćanjem kovid bolnica u redovno stanje, kao i da se neće zatvarati kovid ambulante, ali da će se u njima smanjiti broj zdravstvenih radnika, kako bi mogli da iskoriste odmor.

- Moramo odmoriti ljude, jer ne znamo šta će biti u narednim danima - rekao je Lončar.

On je dodao da se neće čekati da se kovid bolnice potpuno isprazne, da bi se vratile u normalan režim rada, već da će parcijalno vraćati delove bolnica u pređašnje stanje, kako se ti delovi praznili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

LONČAR: Poštujte mere - POMOZITE ONIMA KOJI RADE U CRVENIM ZONAMA!
Društvo

LONČAR: Poštujte mere - POMOZITE ONIMA KOJI RADE U CRVENIM ZONAMA!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar organizovao je danas neformalni sastanak sa zdravstvenim radnicima kovid bolnica KBC Zvezdara i Opšte bolnice Pančevo, a svi zajedno su apelovali na građane da poštujući mere zaštite pomognu onima koji svakodnevno rade u crvenim zonama, na prvim linijima fronta u borbi protiv virusa korona i u teškim uslovima bore se za zdravlje i život svakog pacijenta

28.07.2020

13:32

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17