• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

18.08.2020

19:49

SRBI, POLA KILE KAFE KUPOVAĆETE ZA 2 EVRA! Jedna od najbogatijih ruskih porodica ulazi na NAŠE TRŽIŠTE, otvara 100 hipermarketa i zapošljava više od 10.000  ljudi!

Društvo

SRBI, POLA KILE KAFE KUPOVAĆETE ZA 2 EVRA! Jedna od najbogatijih ruskih porodica ulazi na NAŠE TRŽIŠTE, otvara 100 hipermarketa i zapošljava više od 10.000 ljudi!

Podeli vest

Vlasnici, jedna od najbogatijih ruskih porodica Šnajder iz Krasnojarska, planiraju da otvore 100 hipermarketa i zaposle više od 10.000 radnika. Već rade u Nemačkoj, Poljskoj, Rumuniji...

U Srbiju stiže ruski trgovinski lanac "Mere", koji planira da otvori 100 marketa i zaposli više od 10.000 ljudi!

Ono što je za sve potrošače u Srbiji još važnije jeste da "Mere" najavljuje za čak 20 odsto niže cene nego u svim ostalim trgovinskim lancima koji posluju u zemlji. Ovu praksu rekordno niskih cena oni su dokazali i u 10 zemalja u kojima već posluju, pa su tako, primera radi, najveće nemačke lance bacili u očaj, jer u ovom ruskom hipermarketu, na primer, pola kilograma kafe košta "samo" dva evra. O koliko ozbiljnoj kompaniji se radi najbolje svedoči podatak da je u vlasništvu čuvene "Torgservis grupe", na čijem čelu je porodica Šnajder iz Krasnojarska - Valentina, Sergej, Andrej i Ivan, koji su se našli na "Forbsovoj" listi najbogatijih Rusa. Ipak, na ruskim sajtovima nije moguće naći dovoljno informacija o ovoj porodici, koja je svoj biznis počela trgovinom alkohola.

Foto: Printscreen

Srpski proizvodi

Kako saznajemo, "Mere" je već registrovao firmu u Srbiji i "merka" pogodne lokacije za svoje objekte, a Žarko Grozdanić iz firme "Ritejl Srbija", koji poslovanje ovog ruskog lanca prati već godinama, kaže za Informer da oni neće dugo čekati da počnu sa poslovanjem. On je naglasio i da ovaj ruski gigant neće kupovati druge hipermarkete, već praktikuje da svoj posao počne "od nule", odnosno takozvane grinfild investicije.

- Ruski trgovinski lanac "Mere" dolazi na naše tržište i planira da postane jedan od najvećih lanaca u našoj zemlji. Oni su deo ruske "Torgservis grupe", koja pod brendom "Svetofor" trenutno posluje širom Rusije. "Mere" marketi su prisutni i u Nemačkoj, Poljskoj, Kini, Kazahstanu, Azerbejdžanu, Belorusiji, Rumuniji, a pored Srbije planiraju da "uđu" i na tržište Grčke. Ne prave "na oko" velelepne markete, ali imaju strogu kontrolu kvaliteta i izuzetno nisku trgovačku maržu, pa su 20 odsto jeftiniji od konkurencije, što planiraju da budu i u našoj zemlji. Ciljna grupa su im kupci sa prosečnim i niskim prihodima koji vode računa o cenama artikala. Koliko je velika potražnja za njihovim proizvodima svedoči i to da su u Nemačkoj zbog nestanka robe i zaliha morali privremeno da zatvore prodavnice. Ono što je dobro jeste što i u njihovim marketima u Rumuniji ima robe iz naše zemlje, pa će je i ovde sigurno biti u visokom procentu - otkrio nam je Grozdanić.

Foto: Printscreen

Dobra konkurencija

Rasim Ljajić, ministar turizma, trgovine i telekomunikacija, rekao je za naš list da je ovo izuzetno dobra vest jer ne postoji ništa bolje od konkurencije.

- Što veći broj hipermarketa bude na tržištu, biće bolja i ponuda, a bolje će biti i zaposlenima i radnicima. Kupci će imati niže cene, a zaposleni veće plate. Realno gledano, moraće da se bore za svakog radnika ili potrošača. Uvek naglašavam da je konkurencija lek za sve - jasan je Ljajić.

Foto: Printscreen

Sa njim se slaže i ekonomista Mlađen Kovačević, koji tvrdi da bi otvaranje jednog ovakvog lanca imalo odlične efekte za domaću trgovinu i privredu. On napominje i da mu je drago što je lanac hipermarketa iz Rusije, jer firme iz ove zemlje više vode računa o fer-pleju i o svojim zaposlenima, što se jasno vidi na primeru Naftne industrije Srbije.

- Što je više lanaca, oni će se lavovski boriti za svakog kupca i brinuće o ceni svakog artikla. Sve ovo će značiti i zaposlenima u marketima, kojima će ovo doneti uvećanje zarada, što smo videli na primeru kada je jedan veliki lanac došao u Srbiju i "dao" radnicima bolje plate, pa su i ostali lanci morali da podignu prihode svojim zaposlenima - kaže Kovačević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zzz

pre 3 godine

al ja ne uzimam kafu zato sto je jeftina vec uzimam kafu koju volim?

Anarhista

pre 3 godine

Срби, можда би било боље да не купујете кафу. Вероватно боље да не купујете ни дуван, нити алкохол. Никад из блата.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija