• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

24.08.2020

17:07

DODIK: FILM O JASENOVCU TREBA DA SNIMA AUTENTIČNI SRPSKI REDITELJ EMIR KUSTURICA! Srbija i Republika Srpska u tome moraju zajedno učestvovati!

Društvo

DODIK: FILM O JASENOVCU TREBA DA SNIMA AUTENTIČNI SRPSKI REDITELJ EMIR KUSTURICA! Srbija i Republika Srpska u tome moraju zajedno učestvovati!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica, kao neko ko razume istoriju srpskog nacionalnog stradanja, treba da snima film o Jasenovcu, te da je to ideja koja duže živi

- Kusturica već duže vremena ima ideju, želju i volju da to uradi i mislim da je vrijeme za to, za razliku od onih koji podržavaju da to neki drugi snimaju. Snimanje filma o Jasenovcu treba dati našem autentičnom srpskom reditelju Emiru Kusturici da to uradi - istakao je Dodik.

Govoreći o sastanku zvaničnika iz Republike Srpske sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojem će prisustvovati i reditelj Emir Kusturica, a koji će biti održan u sredu u Beogradu, Dodik je naglasio da na bazi razumevanja istorije i srpskog nacionalnog stradanja, kojeg Kusturica ima, to delo će na pravi način prikazati jasenovačko stradanje.

SRBI, ZA SRBIJU STE KRPE! MILO ĐUKANOVIĆ VREĐA INTELIGENCIJU SOPSTVENIH GRAĐANA! Šta reći posle ovakve poruke?! MAJSTORE, NA ČEMU SI TI?!

- To je ogromno stradanje koje je zadesilo naš narod, oskrnavilo nas i zaustavilo u istorijskom i nacionalnom razvoju i svemu onome što treba da bude poruka tog filma - naglasio je Dodik.

Foto: Fotoilustracija

On je najavio da će Srbija i Republika Srpska o tim pitanjima razgovarati zajedno učestvovati.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

Ja se ne bih hvalio da je Kusturica, koji se proslavio sa filmovima o ciganima, autentični srpski režiser... pogotovu u hrvatskim "kombinacijama", s obzirom da nam tepaju "cigani"

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17