• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Telegraf

03.09.2020

11:03

IPAK NEMA KORONE U KRAGUJEVAČKOJ ŠKOLI?! Dr Vasiljević potvrdio: Devojčica nije testirana na koronu, zbog zaraze u porodici OSTALA U KARANTINU!

Društvo

IPAK NEMA KORONE U KRAGUJEVAČKOJ ŠKOLI?! Dr Vasiljević potvrdio: Devojčica nije testirana na koronu, zbog zaraze u porodici OSTALA U KARANTINU!

Podeli vest

Preokret! Roditelji devojčice su pozitivni na korona virus, dok dete nije ni testirano

Učenica šestog razreda OŠ „Natalija Nana Nedeljković“ u Kragujevcu, nije testirana korona virus, kazao je V.D. direktora Instituta za javno zdravlje Kragujevac, doc. dr Dragan Vasiljević, dodajući da je dete zbog zaraze u porodici ipak ostalo u karantinu.

Doktor Vasiljević je napomenuo, da su se u javnosti pojavile oprečne informacije.

- Roditelji devojčice su pozitivni na korona virus. Ona nije ni testirana. Zbog toga što živi u porodici u kojoj je neko zaražen, trenutno se nalazi u izolaciji - potvrdio je dr Vasiljević.

Po dostupnim informacijama, u kragujevačkoj školi niko nije zaražen korona virusom, ni učenici, a ni nastavno osoblje.

Nastava se odvija normalno, uz sve unapred određene mere predostrožnosti.

Podsetimo, nakon što mera samoizolacije nije ispoštovana, roditelji su poslali devojčicu u školu 1. septembra, dok su navodno još uvek čekali razultate testa na koronu.

Foto: Tanjug

 

Školi je preporučeno da obavezno sva deca iz tog odeljenja nose maske, da se pooštri dezinfekcija, da se više provetravaju prostorije...

Sva deca su nastavila regularno da dolaze u školu. Ipak, rečeno je da deca nikako ne dolaze na nastavu ukoliko čekaju rezultate testa na koronu ili osete bilo kakve simptome.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija