• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.09.2020

09:33

UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA TIODOROVIĆA! Sad nikako ne smemo da se uljuljkamo!

Društvo

UPOZORENJE EPIDEMIOLOGA TIODOROVIĆA! Sad nikako ne smemo da se uljuljkamo!

Podeli vest

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je u niškom Kliničkom centru smanjen broj obolelih od kovida 19, ali da stalno variranje broja zaraženih na nivou Srbije pokazuje da to ne sme da nas "uljuljka"

Prema poslednjim podacima, u Nišu je hospitalizovan 21 pacijent sa potvrđenim korona virusom. Među hospitalizovanima nema dece. Na respiratorima su dva pacijenta, a jedan je preminuo.

Tiodorović za RTS kaže da su podaci za Niš na očekivanom nivou i da se može reci da su relativno dobri.

ALARMANTNO UPOZORENJE DOKTORKE GRUJIČIĆ! Za pet godina, Srbija će se suočiti sa VELIKIM PROBLEMOM, EVO O ČEMU JE REČ


OGLASI SE I DIRKETOR ŠKOLE u kojoj je učiteljica predagala da u učionici pale TAMAJAN da se ne bi zarazili koronom

- U Kliničkom centru je veoma smanjen broj bolesnika, međutim, to ne treba da nas uljuljka. Na nivou Srbije smo došli na onih 42 ili 56, a sada opet imamo oko 90. Ipak ta brojka dosta fluktuira. Ne deluje da će se smanjivati, već da se održava - rekao je Tiodorović.

Foto: Informer/Marko Đoković

Kad je reč o zaraženim učenicima u školama, Tiodorović kaže da su to sporadični slučajevi koji se ne mogu svrstati u tendenciju povećanja.

Naglašava da u školu ne treba da idu ni deca koja imaju bilo kakve tegobe, te dadaje da posebno mogu biti zabrinjavajući srednjoškolci koji se više kreću.

- U zatvorenom prostoru, pa čak i na otvorenom, ako se ne drži rastojanje i ne nose maske, to dovodi do opasnosti da možemo imati veći broj zaraženih. Odluka koja još uvek stoji je 30 osoba na organizovan način. Da li će to biti pomereno – vrlo je moguće - rekao je on.

Ističe i da bez nadzora nema sprovođenja mera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17