• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.09.2020

15:27

OSUĐUJEMO SVAKU VRSTU NASILJA! RGZ se oglasio povodom incidenta u Službi za katastar Novi Beograd!

Društvo

OSUĐUJEMO SVAKU VRSTU NASILJA! RGZ se oglasio povodom incidenta u Službi za katastar Novi Beograd!

Podeli vest

Republički geodetski zavod osuđuje svaku vrstu nasilja i ima čvrst stav da takvom vidu konflikta ne sme biti mesta u prostorijama službi za katastar nepokretnosti. Kroz službe za katastar nepokretnosti prošli su milioni građana kojima su bile potrebne usluge katastra, a da se nikada nije dogodila scena fizičkog sukoba, saopštio je RGZ povodom nedavnog incidenta u Službi za katastar Novi Beograd



Kao institucija, Republički geodetski zavod je preduzeo više sistemskih mera koje doprinose smanjenju nasilja.

U prilog tome ide činjenica da je razvijena digitalna komunikacija koja podrazumeva bezkontaktnu razmenu podataka i dokumenata tako da nije nepohodan odlazak stranaka u prostorije SKN, već se svi poslovi mogu lako obaviti preko digitalnih servisa za koje je potrebno elementarno poznavanje digitalnih komunikacija. Sa druge strane, gužve u SKN postale su prošlost nakon uvođenja elektronskog zakazivanja koje je pokazalo odlične rezultate i time omogućili da stranka u prostorije SKN pristupi u tačno zakazanom terminu bez čekanja.


Republički geodetski zavod je dokazao društveno odgovorno zalaganje. U prilog tome navodimo i priznanje RGZ-u od strane Svetske banke za uvođenje zakonskih normi, po kojima se oba supružnika upisuju kao vlasnici na nepokretnosti, čime smo osnažili ulogu žene u društvu, a smanjili nasilje u porodici.

Nemili događaj koji se desio u petak 4. septembra 2020. godine u prostorijama Službe za katastar nepokretnosti Novi Beograd između državnog službenika i dva advokata izdvajamo kao izolovani slučaj i navodimo da smo kao institucija zainteresovani da se do detalja razjasne okolnosti. RGZ je pokrenuo postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti kao i postojanje dublje pozadine ovog događaja.

Zanimljivo je da je do ovog nemilog događaja došlo u momentu kada RGZ sprovodi čvrste antikoruptivne mere pa se kroz reakcije primećuje vidna nervoza kod pojedinih posrednika za promet nepokretnosti. Eklatantan primer nervoze jesu neargumentovane izjave presednika Advokatske komore Srbije Viktora Gostiljca koji permanentno vrši negativnu kampanju protiv državne institucije RGZ-a, dajući iste bez ikakvih istražnih radnji, a kroz koje želi da umanji lidersku poziciju Republičkog geodetskog zavoda.

Ovakvo ponašanje očekivano je jer se isto dešavalo i u drugim državama koje su sprovodile reforme zemljišne administracije pod okriljem Svetske banke.

Na osnovu svega gorenavedenog i imajući vidu da je u pojedinim medijima plasirana iskrivljena slika događaja, imamo razlog više da uverimo građane da ćemo istragu sprovesti u saradnji sa drugim nadležnim državnim organima, kako bismo došli do istine i transparentno obavestili javnost. 

BONUS VIDEO:

URNEBESNA REAKCIJA NA VERIDBU LUNE I MARKA! Najstariji fanovi doživeli šok!

KONAČNO OTKRIVEN PRAVI RAZLOG ZAŠTO SANČO NEĆE U JUNAJTED! Jedan dunster je za sve kriv!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija