• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.09.2020

14:47

(FOTO) VOJSKA SRBIJE IZVANREDNO UPOTREBLJAVA LEGENDARNU "STRELU 2M"! Vulin: Ništa što je u našem arsenalu nije vredno bacanja

Društvo

(FOTO) VOJSKA SRBIJE IZVANREDNO UPOTREBLJAVA LEGENDARNU "STRELU 2M"! Vulin: Ništa što je u našem arsenalu nije vredno bacanja

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" trenažnom gađanju PVO na ciljeve u vazdušnom prostoru iz "Strele 2M", kao i preobuci jedinica i gađanju iz sredstva u razvoju, sistema PASARS

Ministar Vulin je istakao da se Vojska Srbije uvek priprema i svakog dana neki od naših pripadnika izvode obuku, u skladu sa planovima i potrebama naše vojske.

- Mogli ste da vidite neke od naših novih sredstava koja se pripremaju za bojevo gađanje, a mogli ste da vidite i već legendarnu „Strelu 2M“ koju su u nekim ranijim danima uništavali, rasprodavali i gledali da izbace iz Vojske, a sad vidimo kako je vojska izvanredno upotrebljava i koliko je to veoma dobro borbeno sredstvo – istakao je ministar Vulin.

OVDE POGLEDAJTE novo oklopno borbeno vozilo M-20 MRAP 6x6!

Vojska Srbije, kako je naglasio ministar odbrane, oprema se novim naoružanjem i novim sredstvima, usvaja najnovija znanja i uči od drugih.

(VIDEO) SPEKTAKULARNI SNIMAK SPECIJALACA VOJSKE SRBIJE! Pogledajte kako vrše PREPAD NA NEPRIJATELJA PO MRKLOM MRAKU

 

- Ali, Vojska Srbije ne gubi ni jednu svoju sposobnost i ništa što je u našem arsenalu nije vredno bacanja. Sve može biti iskorišćeno i sve može biti unapređeno i sve služi svrsi u Vojsci Srbije – zaključio je ministar Vulin.

Foto: www.mod.gov.rs

Major Milan Erić, komandant 25. diviziona za protivvazduhoplovna dejstva, na dužnosti odgovornog lica za pripremu raketnog sistema za protivvazduhoplovna dejstva "Strela 2M", kaže da su u toku trenažna gađanja na cilj u vazdušnom prostoru, avion i helikopter. 

(VIDEO) NOVO BRUTALNO ORUŽJE SRPSKE VOJSKE - MODULARNI OGANJ! Uskoro stižu i rakete Košava-1 i Košava-2! ŠTA REĆI...

 

- Cilj trenažnih je priprema za kontrolno-trenažna gađanja, koja predstoje sutra, pa se u naredna dva dana selimo na Pasuljanske livade, gde ćemo realizovati bojeva gađanja na svetleću minu od 26 mm - kaže major Erić.

Foto: www.mod.gov.rs

Stariji vodnik Saša Maksimović, komandir topovskog odeljenja 25. artiljerijsko-raketnog diviziona za PVO 2. brigade KoV, kaže da im je težište rada preobuka komandira nišandžija i postupci za sistem PASARS.

(FOTO) NAMENJENA ZA IZVIĐANJE U SVIM BORBENIM OPERACIJAMA NA KOPNU I VODI! Vozila BRDM-2MS značajno pojačanje izviđačkim jedinicama Vojske Srbije

- Reč je o složenom sistemu na kome trenutno izvodimo trenažna i kontrolno-trenažna gađanja, koja su uslov za izvršenje bojevih gađanja na ciljeve na zemlji i u vazdušnom prostoru koja slede - kaže stariji vodnik Maksimović i dodaje da obuka jeste zahtevna, ali je nešto lakša za njih, koji su duži period radili na sistemu "Bofors".

Foto: www.mod.gov.rs

Za laki prenosni raketni sistem malog dometa "Strelu 2M", u toku je obuka na trenažeru "N100" za dejstvovanje na stvarni cilj, a na hibridnom artiljerijsko-raketnom sistemu PASARS, koji je sredstvo u razvoju, pod rukovodstvom Generalštaba i Vojnotehničkog instituta, u toku je preobuka jedinica pred uvođenje sredstva u naoružanje Vojske Srbije.

SISTEM EFIKASAN U BORBI PROTIV BESPILOTNIH LETELICA, BORBENIH HELIKOPTERA... Modernizovani PASARS značajno jača protivvazduhoplovnu odbranu

Nakon završetka današnjih trenažnih gađanja, kojima su prisustvovali zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić, sutra slede kontrolno-trenažna gađanja, nakon čega će uslediti i bojeva gađanja na Pasuljanskim livadama i poligonu Nikinci.

BONUS VIDEO:

LAZAR 3 JE NAŠE ČEDO I NAŠE ČUDO! Ovo je novo borbeno vozilo Vojske Srbije

U KOLEKTIVNIM CENTRIMA U NAŠOJ ZEMLJI NALAZI SE 4200 MIGRANATA! Nijedan migrant nije inficiran koronavirusom!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija