• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

09.09.2020

16:47

OVO JE RUS KOJI JE KUPIO BEOGRAĐANKU! Već postoji plan za NJEN BUDUĆI IZGLED!

Društvo

OVO JE RUS KOJI JE KUPIO BEOGRAĐANKU! Već postoji plan za NJEN BUDUĆI IZGLED!

Podeli vest

Marera properties, odnosno njena ćerka firma MPP New, kupila je danas deo Beograđanke koju je Grad Beograd ponudio na prodaju po početnoj ceni od 16,5 miliona evra. Kako je obećano, a i to je obaveza kupca, Beograđanka će posle rekonstrukcije zadržati autentičan izgled i namenu

Posle vesti da je Beograđanka prodata, pojavilo se pitanje koje se upravo odnosi na vlasničku strukturu odnosno ko stoji iza imena Marera Properties.

Kako otkrivaju za Telegraf Biznis, kompanija MPP New je u vlasništvu Marera Real Estate-a koja je u vlasništvu gospodina Zubrilina. On je poznat u Rusiji kao jedan od najuspešnijih investitora u oblasti nekretnina, odnosno njegova kompanija je poznata po projektima razvoja i rekontrukcije komercijalnih objekata.

- Marera Properties je kompanija za investiranje u nekretnine i bavimo se razvojem komercijalnih nekretnina. Naš portfolio čine kancelarijski, maloprodajni i industrijski objekti širom Srbije na veoma atraktivnim lokacijama a u proteklih nekoliko godina beležimo sve veće interesovanje javnosti i to kroz akvizicije objekata koji su poznati i omiljeni široj javnosti poput nekadašnje Beko hale, danas izvrsno rekontruisanog Kalemegdan Biznis Centra u kome radi više od 2300 ljudi svakodnevno - navode iz Marera Real Estate.

Projekat rekonstrukcije Bulevara 79 u ulici Bulevar kralja Aleksandra 79, odnosno arhitektonski biro zadužen za projekat fasade dobio je Nagradu grada Beograda za urbanizam za 2018 godinu, na primer.

Kako ističu, reč je o kompaniji koja kreira dodatnu vrednost na lokalnom tržištu kroz izuzetnu posvećenost kvalitetu nudeći uvek aktuelne i savremene poslovne prostore svojim klijentiima.

(VIDEO) FUDBALERI VELIKOG SRCA: Srbi sa Malte organizovali humanitarni turnir za malu Lanu, evo koliko su novca prikupili

Na pitanje, kakvi su dalji planovi za Beograđanku i kada planiraju početak radova, odgovaraju nam da su veoma uzbuđeni zbog predstojećeg projekta rekonstrukcije i da planiraju da po dobijanju svih neophodnih dokumenata pokrenu postupak rekonstrukcije objekta.

- Prema gradu smo se obavezali da će ulaganje biti osam miliona evra u naredne tri godine - navode nam iz te kompanije.

- Bitno je da napomenemo da će Beograđanka kao jedan od najprepoznatljivijih objekata u gradu, sačuvati postojeći izgled, skupa sa Zavodom za zaštitu spomenika ćemo uraditi projekat rekonstrukcije fasade no postojeći izgled će biti u potpunosti očuvan. Ono na čemu ćemo raditi je njeno tehničko unapređenje i osvetljenje objekta - otkrivaju svoje prve planove.

Ideja im je, dodaju nam, da naprave još jedan prepoznatljiv i atraktivan projekat rekonstrukcije koji će dati novu dinamiku ne samo Palati Beograd već i užem gradskom jezgru.

- Po završetku rekonstrukcije Palata Beograd će dočekati sve domaće i inostrane kompanije koje sebe vide u modernom okruženju koje reflektuje kulturu i tradiciju i Beograda i Beograđanke - rekli su za  iz kompanije Marera Real Estate.

Prethodna prodaja Beograđanke ranije ove godina kada je početna cena bila 20,6 bila je otkazana jer nije bilo zainteresovanih, prenosi Telegraf.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija