• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

12.09.2020

11:48

DR KON O KORONI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Zbog velikog broja dece, škole su trenutno najveći rizik, EVO KOLIKO JE UČENIKA ZARAŽENO

Društvo

DR KON O KORONI BEZ DLAKE NA JEZIKU: Zbog velikog broja dece, škole su trenutno najveći rizik, EVO KOLIKO JE UČENIKA ZARAŽENO

Podeli vest

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je osmoro đaka u Beogradu zaraženo virusom korona. Dr Kon je precizirao da je petoro njih išlo u školu, dok ostalo troje nisu

Zbog broja dece koja prisustvuju nastavi sistem obrazovanja trenutno je najveći epidemiološki rizik, ocenio je dr Kon.

On je, gostujući na TV Prva, kazao da će se epidemiološka situacija u školama pratiti sa povećanom pažnjom, kao i opšta epidemiološka situacija, pa će u zavisnosti od toga eventualno biti doneta odluka o prelasku na onlajn nastavu.

O eventualnom uvođenju karantina za povratnike iz inostranstva, Kon je rekao da je opcija obavezne samoizolacije, odnosno testiranja nakon dolaska u Srbiju, još u razmatranju.

Foto: Informer

 

Kako je naveo, ne očekuje da tu odluku Krizni štab usvoji u ponedeljak.

Sad već ulazimo u četvrtu nedelju kako mi u jednom delu Kriznog štaba upozoravamo na epidemiološki rizik od povratnika naših građana“, rekao je dr Kon.

Mera koja se sada primenjuje je da svaki građanin na granicama dobija upozorenje da svako kome se pojave bilo kakve tegobe odmah mora da se javi lokalnom zavodu za javno zdravlje, podsetio je dr Kon.

Foto: Marko Đoković

 

To važi za naše državljane, dok se strancima traži negativan pi-si-ar test.

Dr Kon je ukazao da je jasno da je samoizolacija nešto što je korisno u smislu prenošenja zaraze, ali da li je to apsolutno neophodno - zavisi od procene, preneo je „Blic“.

„Veliki broj naših ljudi se vratio iz Crne Gore. Bez obzira na to što je samoizolacija najkorisnija, ja ipak ne očekujem da će ta mera biti doneta, ali nije nemoguće da na kriznom štabu bude promenjen stav“, kazao je dr Kon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija