• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

13.09.2020

09:42

(VIDEO) NEOPHODNO JE RIGOROZNIJE SPROVOĐENJE MERA! Dr Janković: Situacija može da se POGORŠA!

Društvo

(VIDEO) NEOPHODNO JE RIGOROZNIJE SPROVOĐENJE MERA! Dr Janković: Situacija može da se POGORŠA!

Podeli vest

Imunolog Srđa Janković rekao je za RTS da situacija može i da se pogorša ako ne budemo pazili. Krizni štab stoji na stnanovištu da je samoizolacija neophodna jer tako ćemo zaštititi naše ljude i zdravlje svih nas, istakao je dr Janković

Beograd, Kragujevac, Zaječar i Preševo su gradovi u kojima je poslednjih dana povećan procenat novozaraženih koronavirusom. Trećina zaraženih je u glavnom gradu.

Đaci i roditelji polako usvajaju preporuke i pravila. Ali, šta je sa građanima koji se vraćaju sa letovanja - procenjuje se da je u Crnoj Gori, koja trenutno ima najnepovoljniju situaciju u Evropi, oko 75.000 građana Srbije.

I POSLE 6 MESECI NE ZNAMO KAKAV JE PUT ZARAŽAVANJA PUTEM VODE ILI HRANE! Dr Janković: SPREMAMO SE ZA NAJLOŠIJI SCENARIO, nadamo se najboljem!

 

Srđa Janković, imunolog rekao je za RTS da situacija može i da se pogorša ako ne budemo pazili.

Govoreći o samoizolaciji, kaže da preporuka stoji u trajanju maksimalno mogućeg perioda inkubacije svima koji dolaze sa područja gde je visoka aktivnost kovida, ona nema snagu zakonske obaveze, ali nije manje važna u zaštiti zdravlja i života. 

"Ne potoji logistički aparat koji to može da kontroliše, ali Krizni štab stoji na stananovištu da je samoizolacija neophodna, jer tako ćemo zaštititi naše ljude i zdravlje svih nas", rekao je Janković.

DA LI SU MASKE ZAISTA NEOPHODNE? Srđa Janković dao konačan odgovor!

Situacija se poboljšala donekle u odnosu na ono što smo imali u toku najvećeg dela leta, ali postoji potencijal da ponovo počne da raste broj zaraženih.

"Nije ravnomerna raspodela broja obolelih po gradovima, ako ne nosimo maske, ne poštujemo distancu, ne održavamo higijenu - itekako postoje uslovi da imamo pogoršanje", kaže dr Janković.

(VIDEO) NIJE SE POJAVLJIVAO U JAVNOSTI VIŠE OD MESEC DANA! Evo šta kaže dr Srđa Janković o KORONAVIRUSU U SRBIJI!

 

"Mislim da treba još rigoroznije da sprovdimo mere sada, jer možemo najviše time da doprinesemo", istakao je Janković.

Foto: printscreen RTS

Velikom delu građana je to prešlo u naviku. Neki kao da ignorišu koronavirus, nikada svi neće deliti jedno mišnjenje, smatra Janković.

Normalno je da razlike u gledištima postoje, ali kada je u pitanju opšte dobro, Janković ističe da treba da postoji konsenzus - maske, distanca, higijena mogu da spreče smrtonosnu zarazu.

Koliko smo daleko od kolektivnog imuniteta, pročitajte OVDE. 

Prema njegovim rečima, ako što veći broj nas bude to sprovodio ne treba da se plašimo novih scenarija pogoršanja.

OVDE pročitajte kakve posledice ostavlja koronavirus.

U Austriji je dramatično porastao broj zaraženih. Mnogo je naših građana u toj zemlji, posebno u Beču.

"U ovom trenutku je to Austrija, ali suština je da uvek i svuda treba voditi računa, svuda virus može da rasplamsa epidemiju ako se za to steknu uslovi. Talasi se javljaju mestimično, negde vrh talsa, negde udolina", objasnio je Janković.

 

BONUS VIDEO:

SMISLILI I NAPRAVILI MAŠINU ZA MASKE! Radi bez kontakta (Video)

OVAKO IZGLEDA KOVID PORODILIŠTE! Šta buduće mame treba da znaju ako su pozitivne na koronu




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija