• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.09.2020

10:17

HOĆE LI BITI KARANTINA ZA POVRATNIKE SA LETOVANJA? Lončar: Odluka će biti doneta u interesu zdravlja građana Srbije!

Društvo

HOĆE LI BITI KARANTINA ZA POVRATNIKE SA LETOVANJA? Lončar: Odluka će biti doneta u interesu zdravlja građana Srbije!

Podeli vest

Odluka o samoizolaciji naših građana po povratku iz inostranstva, pa i iz Crne Gore, koja bi trebalo da bude doneta sutra, neće biti politička, već će biti doneta u cilju zaštite zdravlja građana Srbije i našeg zdravstvenog sistema, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar



On je naglasio da u medicini i zdravstvu ima vrlo malo ima prostora za politiku, i da će sve odluke biti donesene isključivo u interesu građana Srbije.

- Apsolutno se ne mešamo u unutrašnje stvari drugih država, gledamo ono što se dešava u našem dvorištu, a ne dozvoljavamo ni drugima de se mešaju u naše dvorište. Poštujemo volju građana Crne Gore, želimo najbolje odnose s njima - naglasio je Lončar za Prvu tv i naglasio da odluka o samoizolaciji, ako bude donesena, neće biti političke, već medicinske prirode.
EVO KOLIKO JE LJUDI U SRBIJI ZAISTA UMRLO OD KORONE! Doktor Kon detaljno analizirao podatke o smrtnosti od opakog virusa!

Ministar je podsetio i da svakodnevno veliki broj građana Crne Gore dolazi na lečenje u Srbiju i da određeni broj studenta završava medicinu u Beogradu.

- Imamo lekare koji su kod nas na usavršavanju, specijalizaciji, a veliki broj lekara iz naše zemlje ide u Crnu Goru, gde leče njihove građane i osposobljavaju njihove lekare. To je naša realnost. Želim najbolje odnose, ali ćemo uvek štiti naše interese - istakao je Lončar.

 

Nisam za popuštanje mera, pogrešno se shvati


Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da nije za popuštanje trenutnih mera Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa i istakao da se kod nas popuštanje mera "pogrešno shvati i sve krene u drugom pravcu".

- Mere koje smo prepisali su dale rezultat, ali nismo zadovoljni jer mislimo da je došlo do opuštanja i to bi moglo da nas košta, da dođe do povećanja broja obolelih - rekao je Lončar za TV Prva i naglasio da treba ozbiljno shvatiti da je virus tu i da moramo da se pridržavamo mera. Ministar je apleovao na sve građane, posebno na mlade, da moraju da misle i na druge, da drže distancu.

Pokazali smo da su mere dobre samo ako se poštuju i da mnogo toga zavisi samo od nas, rekao je Lončar.

On je zamolio građane koji dolaze iz rizičnih područja, a prema podacima ima ih oko 75.000, da ne žure da se vide s rođacima i prijateljima, već da smanje kontakte, sačekaju nekoliko dana i vide da li će imati neke promene zdravstvenog stanja, zbog sebe, zbog drugih ljudi,.

BONUS VIDEO:

I MODnI DETALJ I OPOMENA DA SE NE DODIRUJE LICE! Šivene maske su hit, najtraženija roba na društvenim mrežama!

SMISLILI I NAPRAVILI MAŠINU ZA MASKE! Radi bez kontakta (Video)




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pekanac

pre 3 godine

Nemojte nam zbog povratnika uvesti vanredno stanje, vec pod HITNO donesite odluku. Telefonski, vanredno!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija