• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.09.2020

12:47

OD 1. JANUARA PENZIJE VEĆE ZA 5,9 ODSTO!

Društvo

OD 1. JANUARA PENZIJE VEĆE ZA 5,9 ODSTO!

Podeli vest

Ministar fianansija Siniša Mali najavio je, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, da će minimalna zarada u narednoj godinibiti povećana za oko 2.000 dinara, to jest za 6,6 odsto, i da će ukupno iznositi 32.126 dinara, a da će vlada podneti najveći teret tog povećanja.


Kaže da će minimalna cena rada će po radnom satu biti povećana za 172,5 dinara na 183,9 dinara.


"Imali smo veoma težak, ali konstrktivan dijalog", rekao je Mali, dodajući da su uvek suprotstavljeni stavovi sindikata i poslodavaca, ali i da vlada donosi konačnu odluku.

Ističe da se pored ekonomske krize vlada odlučila da poveća minimalac, jer smatra da je to važno da bi se očuvao realni životni standard građana.

MALI: Švajcarska formula je proizvod sistemskih promena!

Mali kaže da je inflacija 1,5 odsto, tako da će sa povećanjem minimalca od 6,6 odsto, realno povećanje biti 5,1 odsto.

"Sutra će na vladi biti doneta odluka o povećanju neoporezivog dela zarade sa 16.300 na 18.300 dinara. To je oko osam milijardi dinra koje će država preuzeti na sebe", rekao je ministar.

SVE SMO URADILI NA VREME! Mali: Rebalans budžeta u septembru ili oktobru

Mali kaže da je prošle godine minimalac bio povećan rekordnih 11,1 odsto, kada je povećanje bilo oko 3.000 dinara.

Ministar finansija navodi da se vlada vodila interesom ljudi koji primaju minimalne zarade, kao i da je tačno to što kažu poslodavci da povećanje minimalce zarade podiže i druge zarade.

"Želili smo da očuvamo interese poslodavaca, iako je ceo svet pogodila najveća kriza u istoriji", rekao je Mali.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa iz Beograda

pre 3 godine

Ziveo Vucic,sad ima da zivite jos brze jace bolje.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija