• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

15.09.2020

16:26

UŽASNA VEST! Deca u Sremčici zaražena koronom, VIRUS IM PRENELA ZAPOSLENA!

Društvo

UŽASNA VEST! Deca u Sremčici zaražena koronom, VIRUS IM PRENELA ZAPOSLENA!

Podeli vest

U Ustanovi za decu i mlade "Sremčica" kovidom-19 zaraženo je 28 korisnika i jedna zaposlena, a svi oboleli imaju lakšu kliničku sliku, saopšteno je iz te ustanove. Kako saznajemo iz ove Ustanove, koronu je nažalost donela njihova radnica

S obzirom na to da deca sa posebnim potrebama predstavljaju rizičnu grupu jer imaju slabiji imunitet u odnosu na drugu decu, zaposleni Ustanove su bili jako zabrinuti. Međutim, situacija je pod kontrolom.

NE BUDITE ZOMBIJI, NE VERUJTE SZO! Doktor Nestorović ima poruku za srpsku javnost!

- Sve korisnike Ustanove smo testirali jer smo imali jednu zaposlenu pozitivnu na korona virus. Zaposlena je bila u neposrednom radu sa korisnicima, tako da, čim smo saznali da je pozitivna, odmah smo je udaljili. Ne znamo kako se ona zarazila, ni ona ne zna verovatno. Srećom, svi se osećaju odlično - objašnjavaju iz Ustanove za decu i mlade "Sremčica" za Telegraf.rs.

Deca nemaju temperaturu i imaju dobar apetit

Kako prenose iz Ustanove, deca sa posebnim potrebama iz "Sremčice"su dobro, i ne osećaju nikakve tegobe. Izolovana su u odvojeni objekat i pod stalnim su medicinskim nadzorom.

Foto: Tanjug

- Deca nemaju apsolutno nikakve simptome, živahna su i imaju dobar apetit. Nisu imali temperaturu ni juče ni danas. Jako smo srećni zbog toga, srećni smo što je sve u redu. Niko od zaraženih nije na bolničkom lečenju, svi imaju lakšu kliničku sliku. Ustanova za decu i mlade „Sremčica“ poštuje i primenjuje sve preventivne mere u borbi protiv korona virusa koje su doneli Krizni štab Vlade Republike Srbije i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Higijena u Ustanovi je na visokom nivou, prostorije se redovno provetravaju, koriste se zaštitne maske i postupa se u skladu sa svim propisanim instrukcijama i preporukama resornog Ministarstva i nadležnog epidemiologa - ističu iz "Sremčice".

NAJNOVIJI PODACI! JOŠ 74 NOVA SLUČAJA KORONE U SRBIJI! PREMINULE 2 OSOBE! NA RESPIRATORIMA 28 PACIJENATA!

U cilju sprečavanja širenja infekcije, zaposleni i korisnici ulaze u dvonedeljnu izolaciju, po savetu epidemiologa Gradskog zavoda za javno zdravlje. Do odjave epidemije u ustanovi, u kojoj je na smeštaju 277 korisnika, biće zabranjene posete.

U Ustanovama socijalne zaštite ukupno 96 obolelih

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 72 korisnika i 24 zaposlenih.

Prisustvo Kovida 19 potvrđeno je u gerontološkim centrima Knjaževac, Subotica, Novi Sad (RJ Liman i RJ Novo naselje), Kanjiža, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju ''''Srce u jabuci'''' u selu Jabuka kod Pančeva, Ustanovi za odrasle i starije ''Gvozden Jovančićević'' u Velikom Popovcu i Ustanovi za decu i mlade ''Sremčica'' iz Beograda.

Takođe, zaraženih ima i u centrima za socijalni rad u Vranju i Kraljevu, kao i u domovima za smeštaj odraslih i starijih ''Duga plus'' iz Beograda, ''Kladomox plus'' iz Kelebije, ''Terza Eta'' iz Priboja i ''Kuća nege'' iz Subotice, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Dodaje se da je ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite 996, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama 402.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u tim ustanovama kod kojih postoji takva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija