• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.09.2020

13:28

(VIDEO) EMOTIVNA ISPOVEST NAČELNIKA VMA! Ponosni smo na doprinos državi tokom epidemije koronavirusa!

Društvo

(VIDEO) EMOTIVNA ISPOVEST NAČELNIKA VMA! Ponosni smo na doprinos državi tokom epidemije koronavirusa!

Podeli vest

Pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, Načelnik Vojnomedicinske akademije u Beogradu govori ovbo je za TV Hram o 176 godina dugoj tradiciji ove najveće vojne bolnice u našoj zemlji, o radu ustanove u uslovima pandemije, kao i o saradnji sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom i paraklisu Svetog Luke Arhiepiskopa Simferopoljskog i Krimskog pri VMA

Vojnomedicinska akademija u Beogradu je na samom početku epidemjije koronavirusa u Srbiji bila u kovid sistemu, da bi nakon toga prešla u non kovid sistem. 

VMA je dala doprinos kovid bolnicama, u tom smislu jedno od njenih isturenih odeljenja je Vojna bolnica Karaburma koja ima osoblje sa VMA. Pored nje, postoje i druge ojene ustanove koje služe za zbrinjavanje kovid pacijenata - Arena, ranije Sajam kao i poljska bolnica u Novom Pazaru.

(FOTO) VOJSKA PO HITNOM POSTUPKU NAPRAVILA POLJSKU BOLNICU! Srce VMA kuca i u Novom Pazaru!

 

- 3. jula sam lično bio prisutan i učestvovao u formiranju poljske bolnice u Novom Pazaru, bukvalno na ledini, u krugu Opšte bolnice NP. Nije nimalo bila prijatna slika, turoban i težak utisak sveopšte panike, teško breme. Oko vas su teški pacijenti na Infektivnom odeljenju, osećao se neki težak i gorak utisak da je ta opanika dominantna i da će otežavati zbrinjavanje ionako teških pacijenata - rekao je Vukosavljević.

Foto: TV Hram

Miroslav Vukosavljević

- U Srbiji nema infektologa, 6 ili 7 infektologa je bilo potrebno celoj zemlji. Ja sam dobijao  pozive u kasnim satima da infektologe sa VMA angažujemo na drugim pozicijama Od tih 6,7 infektologa, 3 su bila u jednom trenutku angažovana u KBC Zemun, a jedan u KBC Zvezdara. Nismo postavljali pitanja, imali smo 2 ili 3 na raspolaganju i oni su morali u kovid vojnoj bolnici Karaburma. U jednom momentu je u Infektivnoj klinici VMA bio samo jedan infektolog i to onaj koji se zbog čitave situacije svojevoljno vratio sa bolovanja iako je imao ruku u gipsu. To su primeri kako jedan vojni lekar, pripadnik VMA radi svoj posao - ponosno kaže Vukosavljević. 

- Ljudi imaju poverenja u nas, imaju veru u bolje dane. Mi ne možemo da im pružimo više od onoga što imamo, ali to što imamo delimo međusobno. Taj kolektivni duh zadovoljstva da dolazimo na posao da pomognemo našim pacijentima je to što nas vezuje za ovu ustanovu i tradicija duga 176 godina nas obavezuje da nastavimo da radiimo u tom duhu. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija