• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.09.2020

13:22

ZORAN KESIĆ POPIO KRIVIČNU PRIJAVU! Vređa Boga i crkvu, NIŠTA MU NIJE SVETO!

Društvo

ZORAN KESIĆ POPIO KRIVIČNU PRIJAVU! Vređa Boga i crkvu, NIŠTA MU NIJE SVETO!

Podeli vest

Protiv autora i urednika emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" podneta je krivična prijava zbog verske mržnje i netrpeljivosti prema vernicima iskazane u jednoj od poslednjih epizoda

Prijavu je podneo doktor Nemanja Aleksić, advokat iz Novog Sada. U njoj piše sledeće:

- Zbog postojanja osnova sumnje da je dana 12.09.2020. godine, u stanju kada je bio sposoban da shvati značaj svoga dela i da upravlja svojim postupcima, svestan svoga dela i hteo njegovo izvršenje, svestan da je njegovo delo zabranjeno, širio versku mržnju i netrpeljivost prema vernicima Srpske pravoslavne crkve, a posebno prema vernicima u Republici Srbiji, Republici Crnoj Gori, na taj način što je u svojoj televizijskoj emisiji sa nazivom "24 minuta sa Zoranom Kesićem", koja se emituje putem televizijskog kablovskog kanala "Nova S", izneo više uvredljivih izjava kojima je izložio poruzi verske simbole pravoslavne hrišćanske vere, njene svetitelje i sveštenstvo, čime je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti iz čl. 317 st. 1 na način opisan u st. 2 Krivičnog Zakonika RS - piše u tužbi i dodaje se da osumničeni često u svojoj emisiji iznosi anti-srpske stavove.

Foto: Printscreen You Tube/Goran Vesic

Osumnjičeni je u petom delu epizode, koji je naslovljen kao "Izbori u Crnoj Gori - "Kako je Vasilije Ostroški pobedio Mila", na krajnje zlonameran, bezobziran i ohol način izložio poruzi verske simbole pravoslavne hrišćanske vere, njene svetitelje, sveštenstvo i verni narod.

IVAN IVANOVIĆ JE PATOLOŠKI LAŽOV! Vesić tužio voditelja zbog izjave o letovanju!

 

 

On je u izrazito provokativnom maniru i propraćeno nepriličnom gestikulacijom, izjavio:

- Glasačima u Crnoj Gori izgleda da se najviše svideo upravo Vasilije Ostroški, koji iz opravdanih razloga nije mogao da učestvuje na izborima, ali je zato iscimao svog "pi-ara", Amfilohija Radovića, da po prvi put u životu izađe na izborno mesto i glasa. Dobro, tehnički, izađe iz džipa pa glasa. No, iz čega će."

- U trenutku kada je mitropolit ubacio svoj listić u glasačku kutiju, dogodila su se tri čuda. Jedna munja zaparala je nebo nad Lovćenom. Zasijalo je nešto pod Ostrogom. A Vlado Georgijev dobio je u svom studiju u Beogradu inspiraciju za novu pjesmu.

- Sve su to bila jasna znamenka onoga što je usledilo. Toma je čekao 30 godina da završi fakultet. Vulin je čekao 30 godina da završi vojsku. A Crna Gora je čekala 30 godina da čuje priznanje poraza od Mila Đukanovića, makar i uvijeno, kako to samo on ume i zna.

- Ali, ako se do stabilnosti ne može političkim ciljevima, možda može magijskim, pa ima valjda tu neki čarobnjak, majku mu" (kadar prelazi u tom momentu na Njegovo Visokopreosveštenstvo Arhiepiskopa cetinjskog, Mitropolita crnogorsko-primorskog, zetsko-brdskog i senderijskog i egzarha sveštenog trona pećkog Amfilohija.

 

BONUS VIDEO

IZNURENA LJUPKA U NERVNOM RASTROJSTVU! Pola ruke u zavoju, a oči pune suza! Potpuno SLOMLJENA!

DOBRODOŠLI U MOJU AZBUKU BEOGRADA: Evo zbog čega bi i sam Njegoš bio ponosan na svoju ulicu na Vračaru


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miroljub

pre 3 godine

Stoka ostaje stoka. Šta više reči. Prodaje se za šaku dolara.

Leka

pre 3 godine

Kesić je omiljena pudlica drugosrbijanske čaršije, koja mu podilazi da je, kao, duhovit, pa ga ne treba smatrati previše relevantnim jer služi samo, kao dvorska luda, za uveseljavanje njemu sličnih. Njemu treba odgovoriti istom merom i to je mnogo bolje nego potezati tužbe.

zora

pre 3 godine

Ako, tako i treba. Ima onih kojima nista nije ni sveto ni za postovanje. Onda neka plate pa neka lupetaju i dalje ako im to dubina djepa dozvoljava. Nije on jedini. Ivanovic ce takodje jednog dana morati da se brani.

Nikola Republika Srpska

pre 3 godine

To je jedna kretenčina, a ovi njegovi fanovi još veći jer im je sve šala, kao sa svime se može šprdati...e takav narod je jadan i nikad neće ništa napraviti...mora se znati šta je za šalu a šta ne....nisam iz Srbije al sam video prije par godina da čovjek samo priča o Vučiću i Vulinu i to svaku emisiju....pa zar je to samo smješno u Srbiji i kome?? A oni prije Vučića što su 13 god radili šta su htjeli.....oni nisu smješni..oni su kul..evropejci i td ...ma sve to treba na goli otok pa da se zna šta je čiji posao

RRUSS

pre 3 godine

Namnožilo se ''ovih'' kojima je jedino zanimanje podrugivanje, imitiranje, podsmevanje, oblagivanje ....Oni sebe predstavljaju kao, novinare, analitičare, aktiviste NVO .......To su nedovršeni primerci ljudske vrste, koji su nažalost svesni da se od nečega mora živeti, i da uvek ima nekoga ko će i njihov ''rad'' da plati, i nekoga ko će da ih sluša i gleda. I eto, namnožilo se toga kao onoga što po travi ostavljaju kokoši; ne vidiš ga ali se oseća, pa moraš da paziš gde gaziš!

Vlado

pre 3 godine

Dobro da se barem ovaj advokat setio da napiše krivičnu prijavu, ali zašto on? Gde su nadležni državni organi da to rade a za šta primaju platu, koju im zarađuju građani ove države? Ako su nesposobni, neka daju ostavke, ili da ih smene! Gde su krivične prijave za "Morović", namensku industriju i sve laži koje podrivaju vojsku, odbrambenu industriju i državu u celini?!

Kuzman

pre 3 godine

Može i meni jedna prijava, jer ja ne vidim ništa sporno i uvredljivo, čak šta više slažem se pogotovo o izlasku na glasanje (iz džipa). Dogodine u Prizrenu. Možda i ovde ima nešto uvredljivo da se ne objavi komentar?

Llubiša

pre 3 godine

Ne, tebi ne može, ti si već kažnjen od Boga u glavu.

Zoran

pre 3 godine

Neko to od gore vidi sve, ne prašta. Može on da se nada da će ga pustiti da se izvuče, ali neko od gore će mu rezrezati kaznu po pravdi i njemu i zemaljskim korumpiranim sudijama.

naravno

pre 3 godine

Svaka čast Kesiću,jer ovo što čini SPC sa Radovićem na čelu je za svaku osudu. .

Branko

pre 3 godine

Odvratan lik! To ne gledam i neću, a oni koji gledaju i smeju se na njegove primitivne i jalove doskočice su malo žešći imbecili.

Goran

pre 3 godine

Popio i Vučić više komada, samo niko ne objavljuje.

Milan Rabrovo

pre 3 godine

Opa, klerofašizam udara na slobodu govora, spremaju li možda srpski Charlie Hebdo?

OZBILJAN POTRES U BiH! OBAVEŠTAJCI PODNELI KRIVIČNU PROTIV ŠEFA: Osmica radi po Bakirovom nalogu! Šokantni detalji - kako je SDA od OBA napravila partijsku prćiju!
Balkan

OZBILJAN POTRES U BiH! OBAVEŠTAJCI PODNELI KRIVIČNU PROTIV ŠEFA: Osmica radi po Bakirovom nalogu! Šokantni detalji - kako je SDA od OBA napravila partijsku prćiju!

Prema krivičnoj prijavi podnetoj protiv prvog čoveka Obaveštajne agencije BiH Osmana Mehmedagića zvanog Osmica, koju su zaposleni u OBA krajem avgusta predali Tužilaštvu BiH, on se tereti za niz krivičnih dela, koje je, kako navode, sprovodio po nalogu SDA Bakira Izetbegovića, radi diskreditacije političkih protivnika

11.09.2020

11:58

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija