• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.09.2020

09:27

DR PREDRAG KON NA TV PINK O NADZORU NA GRANICAMA SRBIJE: Sistem funkcioniše, napravljen je da bude svima od koristi, JAVILO SE VEĆ 4.500 LJUDI

Društvo

DR PREDRAG KON NA TV PINK O NADZORU NA GRANICAMA SRBIJE: Sistem funkcioniše, napravljen je da bude svima od koristi, JAVILO SE VEĆ 4.500 LJUDI

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba tokom gostovanja na jutranjem programu TV Pink kaže da uvedeni sistem nadzora pandemije korona virusa na granicama Srbije odlično funkcioniše i da je već dao određene rezultate

Sistem nadzora pandemije korona virusa je napravljen da pomogne ljudima i on već daje odlične rezultate - rekao je Dr Kon dodajući da je za nadzor prijavilo već oko 4.500 ljudi.

- Najveći rizik dolazi od onih koji se sa odmora vraćaju u Srbiju...Razlika je u tome da više nije na njima da li će sami da se jave u kovid ambulantu, već će to morati da urade po zakonu, ukoliko osete zdravstvene poteškoće - poručio je dr Kon, dodajući da oni koji ne mogu da se prijave elektronski, treba da odu kod svog izabranog lekara, i da se na taj način se prijave.

Gostujući na TV Pink, on je kazao da je realno očekivanje da će novih mera biti kada zahladni, zavisi od toga gde će i da li će broj novoobolelih raste.

- Mi nemamo definisano šta će biti ako dođe do eksplozije veselja i slava. Molimo ljude da shvate da ulazimo u sezonu kada je to opasno.

Imali smo kritičnu situaciju sa jednim ispitom. Bilo ih je 100 u prostoriji. 100 studenata na jednom ispitu, a znamo kolika su ograničenja. Imamo informacije da je verovatno na tom mestu došlo do zaražavanja - rekao je jutros dr Kon.

Pored veselja, srednje škole su problem za širenje korona virusa, koje pohađa oko 300.000 učenika. Mlađa deca se uzdržavaju, starija slabije-porulio je dr Kon.

Podsetimo Srbija je petak od 18 sati počela da sprovodi nadzor zbog korona virusa nad našim građanima koji se vraćaju iz Crne Gore, Hrvatske, BiH i Albanije. 

Svi oni na ulazu u zemlju dobijaju objašnjenja, a dr Predrag Kon je objasnio da će se oni prijavljivati elektronski, i da će morati da upišu koji su granični prelaz prošli i kada. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija