• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.09.2020

16:18

SRBIJA PLAČE ZA HEROJIMA! Sahranjeni piloti Zvonko Vasiljević i Dejan Krsnik

Društvo

SRBIJA PLAČE ZA HEROJIMA! Sahranjeni piloti Zvonko Vasiljević i Dejan Krsnik

Podeli vest

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, koji su 25. septembra poginuli prilikom pada aviona MiG 21, sahranjeni su danas uz vojne počasti

Major Krsnik sahranjen je na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, a kapetan Vasiljević u selu Donja Borina kod Malog Zvornika.

Vasiljević je ispraćen uz melodiju Tamo daleko, a njegov kolega oficir Nebojša Radojković oprostio se od Zvonka, ističući da je on nastavio porodicnu tradiciju, a u oficira pilota promovisan na danasnji dan pre 19 godina.

- Danas je ispraćen na svoj poslednji let. Kada je napravio prvi let MiG-om 21 svi smo videli u njegovim očima ostvarenje dečačkog sna. Neka ti je mirno nebo i večna slava - rekao je Radojković.

Foto: Tanjug

Pored članova porodice, rodbine, kolega i prijatelja, sahrani su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, načelnik štaba Komande RV i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Zastava Srbije u znak sećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je kapetan Vasiljević učinio za nju predata je njegovoj supruzi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Uz zvuke "Tamo daleko" ispraćen je i major Dejan Krsnik na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, a u znak sećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je učinio za nju, zastava Srbije predata je njegovom sinu, nakon počasne paljbe.

Foto: Tanjug

Sahrani majora Krsnika, uz članove porodice, rodbinu, kolege i prijatelje, prisustvovali su načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović, komandant RV i PVO general-major Duško Žarković, načelnik Operativne uprave Generalštaba general-major Želimir Glišović i načelnik Uprave za logistiku brigadni general Srđan Petković.

Foto: Tanjug

Pilot major Dejan Krsnik bio je komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile.

Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu, a u profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Bio je oženjen i otac jednog deteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević bio je pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile.

Rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici, a u profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Krsnik i Vasiljević poginuli su 25. septembra prilikom pada aviona MiG-21 u selu Brasina kod Malog Zvornika, tokom izvođenja redovnog letačkog zadatka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija