• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

02.10.2020

13:57

(VIDEO) PUSTIO KORONU U STARAČKI DOM?! Podignuta optužnica protiv direktora Gerontološkog centra Niš

Društvo

(VIDEO) PUSTIO KORONU U STARAČKI DOM?! Podignuta optužnica protiv direktora Gerontološkog centra Niš

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv direktora Gerontološkog centra u tom gradu Milana Stevanovića (47), kojom ga tereti za nepreduzimanje mera za sprečavanje širenje zaraze kovid-19 u tom centru, usled čega je preminula 51 osoba

Tužilaštvo je takođe tražilo od suda da Stevanoviću produži pritvor u kojem je od hapšenja 13. aprila.

Portparol tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je da je optužnica podignuta protiv okrivljenog zbog postojanaja opravdane sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi u vezi s krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti.

Za krivično delo za koje se tereti zaprećena je kazna od najmanje dve do 12 godina zatvora.



Optužnica je u četvrtak predata sudu na potvrđivanje.

Tužilaštvo je takođe predložilo produženje pritvora za okrivljenog imajući u vidu visinu zaprećene kazne, težinu i posledicu za krivično delo - da je preminula 51 osoba, a da je to delo dovelo i do uznemirenja javnosti, dodao je Radonjić.

Na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja, Stevanović je negirao krivicu.


Sumnja se da nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti kovid-19, usled čega je u Gerontološkom centru zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih. Preminula je 51 osoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija