• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.10.2020

13:54

VLADA SRBIJE: Dečija nedelja od 5. do 11. oktobra, pod sloganom, PODELJENA SREĆA DVA PUTA JE VEČA!

Društvo

VLADA SRBIJE: Dečija nedelja od 5. do 11. oktobra, pod sloganom, PODELJENA SREĆA DVA PUTA JE VEČA!

Podeli vest

Tradicionalna manifestacija "Dečija nedelja” biće obeležena u čitavoj Republici Srbiji naredne nedelje, od 5. do 11. oktobra 2020. godine, pod sloganom ”Podeljena sreća dva puta je veća”.

Organizacioni pokrovitelj Dečije nedelje je humanitarna organizacija Dečije srce, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Svečano otvaranje Dečije nedelje planirano je za ponedeljak u Palati Srbija, a svaki naredni dan posvećen je jednoj temi u skladu s kojom će biti organizovane i određene aktivnosti za decu.

Utorak je posvećen deci i sportu, sreda je dan za upoznavanje dece sa zaštitom životne sredine, četvrtak je rezervisan za obrazovanje, dok je petak dan kada će se najmlađi sugrađani upoznati sa značajem inkluzije, solidarnosti i tolerancije.

Foto: Informer

 



U subotu će biti objavljeni i nagrađeni pobednici literarnog konkursa na posebnom prijemu, dok je za nedelju zakazana svečana ceremonija zatvaranja Dečije nedelje u Skupštini grada u Beogradu.

Vlada Srbije proglasila je 2020. godinu Godinom solidarnosti i saradnje, želeći da naglasi značaj tih vrednosti za stabilnost i napredak društva, posebno u vreme pandemije korona virusa.

"Dečija nedelja će ove godine takođe biti organizovana na drugačiji način nego inače, vodeći računa o zdravlju i bezbednosti na prvom mestu dece, a potom i svih ostalih učesnika manifestacije. Ova manifestacija slavi pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti i to je takođe prilika a deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti", kaže se u saopštenju.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević istakao je da su dečija prava u fokusu rada njegovog ministarstva i Vlade Srbije i da su ovakve manifestacije značajne kako za decu, tako i za celokupnu populaciju.

 

Foto: Informer

 


”Ponosan sam što smo i u vreme pandemije našli način da ovu manifestaciju potpuno bezbedno organizujemo i ostanemo potpuno posvećeni promociji prava dece i borbe za njihovo srećnije odrastanje. Ova manifestacija traje sedam dana, ali je cilj da svi mi 365 dana u godini budemo svesni važnosti ove teme i da damo svoj doprinos boljem, zdravijem i srećnijem odrastanju sve dece u Srbiji”, rekao je Ðorđević.

Osnovni dokument za planiranje i sprovođenje aktivnosti tokom Dečije nedelje je Konvencija Ujedinjenih nacija o pravima deteta, usvojena 1989. godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece. Dečija nedelja predstavlja uspešan model saradnje države, raznih civilnih i profesionalnih organizacija, koji povezuje sve važne aktere u oblasti zaštite dečjih prava, dodaje se u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija