• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rts.rs/Informer.rs

14.10.2020

09:42

(VIDEO) SVAKO MORA DA MISLI NA SEBE I LJUDE OKO SEBE! Dr Marija Zdravković: U KBC "Bežanijska kosa" 90 kovid pacijenata, troje na respiratoru!

Društvo

(VIDEO) SVAKO MORA DA MISLI NA SEBE I LJUDE OKO SEBE! Dr Marija Zdravković: U KBC "Bežanijska kosa" 90 kovid pacijenata, troje na respiratoru!

Podeli vest

Poslednjih 20 dana u KBC "Bežanijska kosa" bilo je zatišje, tako kažu lekari. Dnevno su primali od tri do četiri pacijenta. Međutim, početak nedelje doneo je i veći broj pacijenata. U ponedeljak su imali 17 prijema

 

Direktorka bolnice Marija Zdravković kaže za RTS da je situacija trenutno stabilna i da je u KBC zbrinuto oko 90 pacijenata. To je, kaže, povećanje u odnosu na pre sedam ili deset dana, ali dodaje da je još uvek manje nego u prva dva navrata korone.

- Klinička slika je obostrana pneumonija, koja najčešće prolazi za nedelju dana, međutim kod pacijenata koji imaju slab imunitet i druge bolesti, dolazi do komplikacija. Trenutno imamo tri pacijenta na respiratoru, to su pacijenti koji su životno ugroženi - navodi Zdravkovićeva.

Dodaje da je u KBC "Bežanijska kosa" u jednom trenutku tokom epidemije bilo i 302 pacijenta, što je najveći broj.

U prvom talasu najviše je bilo starije populacije, dok je u drugom klinička slika bila teža.

- U ovom trenutku ne možemo reći koju starosnu kategoriju obuhvata, najmlađi pacijent nam ima 19 godina, a najstariji 93. Najveći broj ljudi ne zna tačno gde se zarazio, ali ima podatak da je odlazio na skupove i da nije držao distancu - istakla je direktorka bolnice.

Nabodi da KBC "Bežanijska kosa" ima dovoljno opreme i kadra da zbrine i veći broj pacijenata.

- Nadamo se da neće biti potrebe za to. Svako mora da misli na sebe i ljude oko sebe - istakla je dr Marija Zdravković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija