• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.10.2020

14:57

ONI VOLE SVOJU ZEMLJU I SVOJ POZIV! Vulin obišao obuku pripadnika 72. brigade!

Društvo

ONI VOLE SVOJU ZEMLJU I SVOJ POZIV! Vulin obišao obuku pripadnika 72. brigade!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu, a tom prilikom je poručio da su pripadnici te brigade ponos Vojske Srbije

Ministar Vulin je istakao da je obučenost i motivisanost pripadnika 72. brigade za specijalne operacije za primer svim pripadnicima vojske, ali i svim građanima Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

- Opremljeni su najmodernijim sredstvima. Obučeni su, ali iznad svega, vole svoju zemlju i svoj poziv - istakao je Vulin.

Podsetio je da su naređenjem vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića od 18. decembra 2019. godine, postali brigada i naveo da su se na taj način samo vratili tamo gde im je uvek bilo mesto, u viši rang, među najbolje, zato što i jesu najbolji.

Foto: mod.gov.rs

- Srbija će nastaviti da ulaže u razvoj 72. brigade za specijalne operacije jer način na koji ona to vraća državi Srbiji vredi svakog ulaganja u nju - naveo je Vulin.

Istakao je da je sa pripadnicima te brigade naša zemlja sigurna i mirna.

Tokom današnjeg obilaska, pripadnici 72. brigade za specijalne operacije prikazali su elemente fizičke obuke poput savlađivanja poligona i pešadijskih prepreka, kik boksa, realnog aikidoa, kao i segmente alpinističke, vatrene i taktičke obuke.

Takođe, prikazan je deo naoružanja i vojne oprema koju pripadnici te brigade koriste za izvršavanje svojih zadataka.

Foto: mod.gov.rs

Pripadnik bataljona za specijalne operacije Sokolovi objasnio je da je u streljani za situaciona gađanja danas prikazano nekoliko segmenta vatrene obuke.

Kako je naveo, prikazano je kako pripadnici tima koriste naoružanje prilikom uništenja terorista u urbanoj sredini, pri upadu u prostorije, sa ciljem da se jednovremeno upadne u prostoriju, eliminišu teroristi, a taoci ostanu nepovređeni.

U drugom segmentu, prikazano je kako pripadnici bataljona koriste zaklone koji se nalaze na bojištu, kako menjaju stavove i kako jedan drugog podržavaju u izvršenju vatrenih zadataka.

Takođe, jedan od segmenata obuke bila je i situacija prilikom napada na štićenu ličnost.

Pripadnik bataljona za specijalne operacije Grifoni naveo je da se taktička obuka i taktičko uvežbavanje u tom bataljonu realizuju svakodnevno.

Foto: mod.gov.rs

Današnji segment taktičke obuke konkretno se odnosio na borbu protiv terorista u ruralnoj sredini, ispričao je on i dodao da je ta obuka neophodna i bitna radi obuke novoprimljenih pripadnika, uvežbavanja starijih pripadnika i usaglašavanja svih pripadnika tima kao jedinstvene celine u radu.

Na kraju obilaska, u znak sećanja na ukazano poverenje, podršku i pomoć tokom proteklih godina, komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan uručio je ministru Vulinu obeležja svih sastava te brigade i album sa fotografijama sa događaja brigade kojim je prisustvovao ministar odbrane.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija