• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

20.10.2020

09:11

DOKTOR PREDRAG ŠOKIRAO SRBIJU IZJAVOM U JUTARNJEM PROGRAMU! Zamislite da je 15. novembar i da slavite Aranđelovdan...

Društvo

DOKTOR PREDRAG ŠOKIRAO SRBIJU IZJAVOM U JUTARNJEM PROGRAMU! Zamislite da je 15. novembar i da slavite Aranđelovdan...

Podeli vest

Doktor iz Kragujevca izneo apokaliptični scenario!

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu doktor Predrag Sazdanović kaže za RTS da se epidemija polako budi svuda u Srbiji. Istakao je da je veoma pesimističan i da moramo da budemo danas pametni da sutra ne bismo brinuli.

Predrag Sazdanović je objasnio kako će se situacija razvijati ukoliko se "ne uzmemo u pamet".

- Zamislimo jednu situaciju da je danas 15. novembar i da Srbija obara sve dnevne rekorde u broju novozaraženih i da treba da slavite svoju slavu, recimo Aranđelovdan, a vi nemate koga da pozovete, jer su svi koji poznajete su ili zaraženi ili na intezivnoj nezi - rekao je Sazdanović.

Ukazao je da navodi ovu apokaliptičnu verziju, jer ona može da se desi za 15-20 dana.

- Ukoliko danas nismo pametni, ako danas ne nosimo maske, nismo pažljivi i izbegavamo ilegalna okupljanja, ne držimo distancu i ne peremo ruke onda će nam se desiti da nećemo imati koga da pozovemo za svoje slave, jer će biti masovnog zaražavanja i biće mnogo bolesnih - dodao je Sazdanović.

- Danas je vreme da budemo pametni, da sutra ne bismo razmišljali šta nam se desilo - poručio je direktor Kliničkog centra Kragujevac.

Naglasio je da je u Evropi dramatična situacija i svuda oko nas u okruženju.

Foto: Marko Đoković

 

- Veoma sam pesimističan, ne poštuju se mere, razne gluposti vidimo preko društvenih mreža. Zaključak je jednostavan – ovde moramo da budemo danas pametni da sutra ne bismo brinuli - rekao je Sazdanović.

Na pitanje da li brojke u Kragujevcu zabrinjavaju, Sazdanović kaže da brinu i da su juče imali preko 220 pregleda u respiratornim centru, a to su cifre iz jula kada je bila jako teška situacija.

-Plašim se da ponovo ulazimo u jedan ritam koji će nas za par dana uvesti u identičnu situaciju kao što je bila u julu. Ja sam tada govorio da nam preti španski i italijanski scenario, sada to više nije, sada je to evropski scenario, jer svuda je strašno - dodao je Sazdanović.

- Ako se ne uzmemo u pamet i ne budemo odgovorni prema sebi i svojim porodicama, ne nosimo masku i izbegavamo okupljanja biće nam još teže - zaključio je direktor Kliničkog centra Kragujevac.

"Od marta smo između dve vatre"

Sazdanović je objasnio da je Klinički centar u Kragujevcu regionalni klinički centar koji pokriva šest regiona sa preko dva miliona ljudi.

"U ovom trenutku u kovid sistemu imamo 40 zaraženih, od toga 11 pacijenata na intenzivnoj nezi. Od tih 40 zaraženih petoro je iz drugih gradova", rekao je Sazdanović i dodao je da je pet pacijenata na respiratorima.

Pored toga, leče se i drugi pacijenti koji nisu kovid pozitivni, tako da su pune i druge klinike Kliničkog centra Kragujevac.

"Od marta smo između dve vatre. Sa jedne strane lečimo pacijente koji su u kovid sistemu, a lečimo i sve druge pacijente koje moramo da lečimo, a to su hitni i onkološki pacijenti", rekao je Sazdanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija