• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

20.10.2020

14:39

ŽUTI METEOALARM U SRBIJI NAREDNIH DANA,  a meteorolozi upozoravaju POSEBNO NA JEDNU STVAR

Društvo

ŽUTI METEOALARM U SRBIJI NAREDNIH DANA, a meteorolozi upozoravaju POSEBNO NA JEDNU STVAR

Podeli vest

Šta nas čeka do kraja meseca.

Predviđa se da će u narednih pet dana živa na termometru biti oko dvadesetok podeoka, a da će jutarnja temperatura biti nešto prijatnijih 10 stepeni.

Iz RHMZ upozoravaju na mrazeve.

- Pojava jutarnjih prizemnih mrazeva očekuje se sve do 24. oktobra, a od sredine sedmice biće češći u centralnim i južnim krajevima Srbije, a ređi na području Vojvodine. Istovremeno se očekuje i osetniji porast dnevnih temperatura, koja će od srede u većini mesta biti od 20 do 23 °C - stoji na sajtu RHMZ.

Foto: Tanjug

 

Danas je u Srbiji na snazi žuti meteo alarm koji ukazuje na potencijalno opasno vreme.

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Hladno i promenljivo vreme sa kišom, karakteristično za oktobar i jesen, sudeći po prognozama meteorologa, uvod su u pravi temperaturni rolokoster, u kome nas očekuje krajem meseca i pravo pravcato Miholjsko leto.

Međutim, prema rečima Đorđa Đurića, leto se još ne predaje, iako smo već zagazili u jesen, te će u nedeljama ispred nas, doći i do Miholjskog leta.

"Kraj oktobra, od 22. do 26. oktobara doneće nam Miholjsko leto i temperature od 21 do 27 stepeni. Pre toga, prava jesen", napisao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija