• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Pink

27.10.2020

09:27

DANAS ĆEMO IMATI NOVI REKORD OBOLELIH, BIĆE NEOPHODNE RESTRIKTIVNE MERE! SITUACIJA SE NEPREKIDNO POGORŠAVA!

Društvo

DANAS ĆEMO IMATI NOVI REKORD OBOLELIH, BIĆE NEOPHODNE RESTRIKTIVNE MERE! SITUACIJA SE NEPREKIDNO POGORŠAVA!

Podeli vest

Dr Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba, govoreći o epidemiološkoj situaciji u Srbiji kaže da ona nije povoljna i da se dalje pogoršava

Kon je rekao da rezultate od juče, kada je registrovan 341 novozaraženi, treba uzeti sa rezervom, jer je to onaj broj od nedelje koji je uvek niži.

- Vrlo brzo, već danas, ćemo imati novi rekord, neslavni, veći broj nego što je ikada do sada bio. Očekuje se taj porast da traje još ove nedelje i sledeće. Ako uspemo da ga usporimo, onda će i treće nedelje da ide taj porast, ali onda bi to bilo usporeno i dobro bi bilo što je ovako paradoksalno. Posle toga, nadam se da ćemo uspeti da zaravnimo krivu - izjavio je Kon za "Novo jutro" TV Pink.

Kon je rekao da će se zaravnjenja krive povećavati broj hospitalizovanih, da će se puniti bolnice.

- Imamo pred sobom krajnje ozbiljan period. To važi za celu Srbiju, ali je trenutno najozbiljnija situacija u Beogradu - naglasio je Kon.

Rekao je da je prosečan period inkubacije od pet do sedam dana, a da može da se produži i do 10.

Foto: printscreen RTV Pink

- 98 odsto je u tih 10 dana, vrlo mali procenat je u 14 dana... Sve češće se daje taj period od 10 dana kao najduži, mada je dokazano da bude i duži, ali to je retko - kazao je Kon.

On je rekao da se povećava broj zaraženih i u školama, da je veći nego prethodne nedelje.

Kon je naglasio da će neke vrste restrikcija biti neophodne ukoliko se broj zaraženih bude povećavao.

Kako kaže, masku više ne zove maskom, već - BARIJEROM ZA VIRUS.

- Ako hoćemo da nas virus ne napada, stavljamo maske, ali svi, nema više pregovaranja oko toga - istakao je dr Kon.

Pacijenti s koronom i u Urgentnom centru

Dr Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra, rekao je da u UC dolazi do situacije da dolazi veliki broj pacijenata zbog svojih primarnih bolesti, a da među njima ima pacijenata za koje se ispostavi i da su kovid pozitivni.

- To je od početka tako, od marta meseca, sa tim da smo imali jedan period u junu, i jedan sada septembru i delu oktobra, kada je broj hospitalizovanih sa kovid pozitivnim posle PCR nalaza bio veoma mali - rekao je Ercegovac.

Kako kaže, velika je frekvencija pacijenata u Urgentnom centru.

- Mi smo u najvećim pikovima imali dnevno po pet, šest hospitalizovanih kovid pozitivnih, pa smo došli na jednog dnevno, do dva pozitivna - naveo je Ercegovac.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
token

pre 3 godine

Barijerom koja propusta virus~! na slici koristi zastitnu masku za prsinu ne za virus! uzasno sprovode mere i sve ostalo je toliko nisko da nize ne moze da bude! ljudi s koronom se setaju ulicama stranci dolaze nit im treba pcr da udju.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17