• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.10.2020

13:45

SVIM ZDRAVSTVENIM RADNICIMA JEDNOKRATNA POMOĆ OD PO 10.000 DINARA! Vučić: Država ima snage da se bori!

Društvo

SVIM ZDRAVSTVENIM RADNICIMA JEDNOKRATNA POMOĆ OD PO 10.000 DINARA! Vučić: Država ima snage da se bori!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svih 120.000 zdravstvenih radnika dobiti jednokratnu pomoć u visini od 10. 000 dinara, kao i da će od 1. januara imati najveće povećanje plata u odnosu na druge kategorije zaposlenih u javnom sektoru


Vučić je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da brojke svakako brinu, iako je situacija značajno bolja u Srbiji nego u svim drugim delovima Evrope.


Izrazio je posebnu zahvalnost lekarima i medicinskom osoblju i kazao da je razgovarano kako da se ukaže poštovanje tim ljudima.

„Imali smo konferencijski razgovor sa Ministarstvom finansija. Dogovorili smo da svih 120.000 zdradvstvenih radnika dobije jednokratnu pomoć od po 10.000 dinara“, objasnio je on.

Vučić je ukazao da je, i pored teške situacije usled korona krize, planirano da se najviše uvećaju plate zdravstvenim radnicima iduće godine.

„Time pokazujemo opredeljenje Srbije da brinemo o zdravlju naših građana. Pokazujemo da kao država imamo snage da se borimo i izborimo sa evropskim i svetskim problemom, koji je koronavirus doneo“, rekao je on.

Foto: printscreen RTV Pink

Vučić je preneo da je razgovarano i o problemima sa stručnim kadrom, te da je zamolio anesteziologe da se ubrza obuka specijalista za upotrebu respiratora.

„To ćemo morati da ubrzamo, jer u nekim bolnicama imamo respiratore, ali nemamo stručni kadar koji može da ih upotrebi, pa trošimo novac za prevoz ljudi do bolnica u drugim gradovima“, objasnio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlada

pre 3 godine

Ovaj čovek obožava svoj narod i to treba poštovati! Bravo za predsednika.

Milan

pre 3 godine

Samo disciplinovano, da pobedimo i ovoga puta!

Olja

pre 3 godine

Jedno veliko bravo za sve nase medicinske radnike, nama je tesko da nosimo maske, zamislite kako je njima pod punom opremom vise sati dnevno.

Milan

pre 3 godine

Trebamo brinuti o nasim andjelima cuvarima, svaka cast za sve zdravstvene radnike, drzava pokazuje da vrednuje njihov rad i trud, pobedicemo ovaj virus svi zajedno.

Lovac29

pre 3 godine

Ovo je zaista odlicno resenje da se drzava na neki nacin oduzi medicinskim radnicima, ljudima koji podnose najveci pritisak u ovoj borbi sa korona virusom.

Željko

pre 3 godine

Ni sve pare ovog sveta ne bi bile dovoljne da se odužimo zdravstvenim radnicima zbog svega što su učinili da sačuvaju zdravlje i živote građana Srbije.

Jelena

pre 3 godine

Puna podrska za nase zdravstvene radnike, drzava i treba da ih nagradi

Tanjica

pre 3 godine

Medicinari su zasluzili i vecu pomoc od ove. Ipak su oni heroji u borbi protiv korone.

Mili

pre 3 godine

Predsednice, pa to samo Vi mozete! Svaka cast! To se zove marljivost za svoj narod! Tim ljudima i treba dati i povecati plate,oni se bore svakog dana za stotine i stotine zivota!

zoki

pre 3 godine

Naši heroji u borbi protiv Kovida 19 su medicinski radnici i njih treba maksimalno nagraditi jer su oni borci za ljudske živote.

Mina

pre 3 godine

Zasluzili su medicinari da im se pruzi ova finansijska pomoc a i vise od toga!

Filip

pre 3 godine

Srbija će pobediti koronu. Država je preduzela adekvatne mere i mi treba da ih poštujemo.

Ivana

pre 3 godine

Potpuna podrška našem predsedniku Vučiću koji se kao lav bori za ekonomski oporavak i razvoj naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi, i na tom putu ne može da stane.

Sandra

pre 3 godine

Drzava je ovime pokazala veliko postovanje i zahvalnost zdravstvenim radnicima za sve sto cine u ovoj borbi u cilju ocuvanja zdravlja ljudi.

Ivan

pre 3 godine

Svaki vid pomoci zdravstvu u ovakvim okolnostima je dobro dosla!Oni su ti koji se najvise bore i rade za nas narod!Svaka rec hvale,je mala za njih,a svaka pomoc velika!Mi kao narod mozemo da im pomognemo i da ih sacuvamo tako sto cemo slusati i postovati njihove savete!

Ivana

pre 3 godine

Ne znam da li vise postovanja zasluzuje predsednik ili medicinski radnici ???Svaka cast,kapa dole!

Milena

pre 3 godine

Samo disciplinovano i uz poštovanje mera prevencije možemo da se izborimo

deskouzice

pre 3 godine

Inicijativa je skroz na mestu, kad sve ovo prodje, treba ih nagraditi jos vise, jer zaista to zasluzuju.

Miki

pre 3 godine

Odlična vest za svaku pohvalu, njima je ovog trenutka neophodna pomoć

Zvoncica

pre 3 godine

Op, op. Svaka čast! Ipak nije lako i teškim trenucima izdvojiti novac i nagraditi, ali oni su to zaslužili, naši lekari!

Marija

pre 3 godine

Bravo, briga o našim medicinarima uvek je prisutna od Vučića i ovo je vid zahvalnost i tim vrednim ljudima

Vera

pre 3 godine

Tako i treba, znamo kroz sta i prolaze u ovoj teskoj borbi! Predsednik i drzava su im zahvalnost pruzili na takav nacin, a na nama ostalima je da budemo odgovorni i pridrzavamo se mera, kako bi medicinski radnici imali manje posla, njima je to sad preko potrebno!

Joka

pre 3 godine

Potpuno zasluzeno. Oni su nasi heroji, koji svakodnevno izlozeni riziku, po sopstveni zivot, sposavajuci tudje zivote

Ostoja

pre 3 godine

Duboko naklon lekarima koji se svojski bore da nam spasu zivote. Molim Vas izdrzite .

Dragan

pre 3 godine

Uvek su heroji na prvoj borbenoj liniji pa je tako bilo i ovaj put kada je u pitanju direktor Infektivne klinike. Velikom borcu i čoveku dr.Goranu Stevanoviću želim brz oporavak i bez mnogo problema i tegoba.

Sanja54

pre 3 godine

Zasluzili su,oko ove situacije oko kovida...

Mily

pre 3 godine

Nasi zdravstveni radnici dobice jednokratnu pomoc u iznosu od 10000 dinara, sto je jedan od nacina da im se Vlada zahvali za brigu o gradjanima Srbije i ovo tesko doba Korona virusa.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija