• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: promo

04.11.2020

14:56

Supernova poklanja pametne klupe osnovnim školama u Srbiji

Društvo

Supernova poklanja pametne klupe osnovnim školama u Srbiji

Podeli vest

Kablovski operator Supernova poklonio je pametnu klupu đacima osnovne škole „Kneginja Milica“ na Novom Beogradu u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ koji je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa kompanijom “Strawberry energy“.

Pomenuti projekat osmišljen je kako bi se nagradio izvanredan uspeh učenika, a u narednom periodu Supernova će vrednim poklonom u vidu pametne klupe obradovati još deset osnovnih škola širom Srbije.

„Ideja nam je da donacijom pametnih klupa Supernova i na ovakav način da svoj doprinos procesu digitalizacije našeg društva. Naročito je važno da u ovom momentu dodatno pomognemo našem školstvu, a pre svega deci, kako bi na što lakši način naučila da koriste digitalne servise. Sada se bez sumnje vidi da je to siguran ulog u budućnost. Klupe slične ovoj, krase najlepše trgove u gradovima širom sveta, pa i u našoj Srbiji. Ovim projektom, zajedno sa našim partnerima, nagrađujemo najbolje i time šaljemo poruku da se uspeh i zalaganje vide i prepoznaju“ – rekao je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe u okviru koje posluje Supernova.

„Digitalizacija i obrazovanje ostaju među ključnim prioritetima Vlade Srbije, koja će i u budućnosti mnogo više fokusa i pažnje pokloniti preduzetništvu, domaćim inovativnim kompanijama i vezi između velikih i startup kompanija. Ovakve kompanije treba da služe kao inspiracija mladim ljudima i deci, da žele da se bave preduzetništvom, a mi ćemo kao Vlada naći dodatne načine da stimulišemo kreativnost i inovativnost“ – izjavila je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije.

Foto: Promo

 

„Jedan od prioriteta Ministarstva jeste i digitalizacija obrazovanja. S obzirom na situaciju oko Kovid-19, više nego ikada imali smo priliku da vidimo značaj razvoja digitalnih kompetencija učenika i zaposlenih, posebno kada je važno obezbediti dostupnost i unapređenje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Razvoj digitalnih kompetencija osim što je omogućen u okviru planova i programa nastave i učenja i drugih programskih sadržaja koje škola organizuje, na ovaj način kao što smo imali priliku danas, omogućen je i zahvaljujući primeni savremenih nastavnih sredstava i opreme u svakodnevnom obrazovno-vaspitnom radu. Zahvaljujem i na današnjoj prvoj donaciji pametne klupe osnovnoj školi „Kneginja Milica“ kompaniji Supernova, čime se povećavaju resursi škola i pozdravljam činjenicu da nas u skorije vreme očekuje oko stotinak pametnih klupa za naše učenike“ – rekao je Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 „Digitalna pismenost i pristup digitalnim servisima su neophodni za razvoj i uspeh u modernom vremenu. Zbog toga nam je velika čast da se priključimo kampanji digitalizacije i to naročito u osnovnim školama, u kojima će pametna klupa imati važnu edukativnu ulogu za sve đake. Osnovci će moći na praktičan način da uče o solarnoj energiji, zaštiti životne sredine, kao i redovnom gradivu kroz edukativnu platformu na besplatnom WiFi internetu koji će im biti dostupan na Pametnoj klupi“ – rekao je Miloš Milisavljević, osnivač kompanije Strawberry energy.

Foto: Promo

 

Pored toga što omogućava punjenje više mobilnih telefona istovremeno zahvaljujući solarnoj energiji, pametna klupa obezbeđuje povezivanje na internet i korišćenje različitih edukativnih i informativnih sadržaja. Naime, sve pametne klupe poseduju i platformu za đake sa lekcijama, testovima znanja, edukativnim igrama i drugim zanimljivostima, a na informativnoj stranici, kojoj se pristupa prilikom povezivanja na internet, učenici mogu da se informišu o aktuelnostima i rasporedu nastave.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija