• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic

10.11.2020

17:57

U BEOGRADU JE VANREDNA SITUACIJA! Doktor Kon poslao jasnu poruku: VELIKI BROJ INFICIRANIH NIJE REGISTROVAN!

Društvo

U BEOGRADU JE VANREDNA SITUACIJA! Doktor Kon poslao jasnu poruku: VELIKI BROJ INFICIRANIH NIJE REGISTROVAN!

Podeli vest

U Beogradu vlada vanredna epidemiološka situacija, jer se svakodnevno, već duže od nedelju dana, beleži oko 1.200 zaraženih virusom koronavirusom, kaže epidemiolog Predrag Kon i dodaje da će se do kraja nedelje videti da li je to maksimum ili će broj novozaraženih da raste

On je za Tanjug naglasio da raste broj novozaraženih i u Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu i pojašnjava da je u prestonici vanredna epidemiološka situacija, jer je jedan na 1.000 stanovnika aktivno oboleo.

- Pratićemo situaciju. U Belgiji i Bugarskoj se čini da je došlo do vrha i da je počelo da slabi. Međutim, u ostalim zemljama i dalje raste broj zaraženih. Mi smo sada u šestoj nedelji od početka porasta, trebalo bi uskoro kriva da se zaravni - naveo je Kon.

To što se bolnice u Beogradu ubrzano pune, kako kaže, najpouzdaniji je pokazatelj da je intenzitet aktivnosti virusa veliki. Pojašnjava da je veliki broj inficiranih koji nisu registrovani, jer nemaju nikakve simptome.

DOKTOR KON ODGOVORIO NA JEZIVE PRETNJE! Imao je veoma jasnu poruku!

- Kritična situacija nastaje onda kada nema dovoljno mesta u bolnicama i kada mora da se reaguje na različite načine, pravljenjem privremenih, dopunskih bolnica. Međutim, tu se postavlja pitanje opremanja, kadra i uslova za lečenje pacijenata - rekao je Kon.

Istraživanja prokuženosti stanovništva koja su rađena u zapadnoevropskim zemljama (koliko ljudi ima antitela jer su preležali koronu), navodi, pokazala su da je broj zaraženih 10 do 20 puta veći od onog broja koji se zvanično registruje.

- Takvom analogijom ako imate 1.000 prosečno zaraženih na dan, vi onda dnevno imate oko 10.000 do 20.000 onih koji su zarazni, a da to i ne znaju. Mora se reći da oni polako prestaju da budu zarazni posle nedelju do deset dana, posle 14 dana svakako, tako da se taj broj ne može samo sabirati - pojasnio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bravia

pre 3 godine

Zatvorite to izvorište zla i spasite ostatak stanovništva Srbije!

(VIDEO) Doktor Kon upravo objavio ŠOKANTNE BROJKE!
Društvo

(VIDEO) Doktor Kon upravo objavio ŠOKANTNE BROJKE!

Situacija u Beogradu je nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja, rekao je gostujući u Jutarnjem programu epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon. Prema njegovim rečima, koronavirus će ove i sledeće nedelje biti veoma aktivan u glavnom gradu odakle će se rasejavati na druge strane

04.11.2020

09:34

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija