• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

12.11.2020

10:17

Oglasio se doktor Kon i otkrio važnu stvar: TAKVO NEŠTO NE POSTOJI, IZMIŠLJENO JE!

Društvo

Oglasio se doktor Kon i otkrio važnu stvar: TAKVO NEŠTO NE POSTOJI, IZMIŠLJENO JE!

Podeli vest

Epidemiolog Predrag Kon oglasio se danas na društvenim mrežama povodom tzv. "Konovog koeficijenta", za koji kaže da se koristi kao metod izračunavanja odnosa broja testiranih i PCR pozitivnih, i istakao da takav koeficijent ne postoji.

"Odnos PCR pozitivnih u odnosu na broj testiranih ovom metodom ima smisla koristiti kao pokazatelj intenziteta aktivnosti virusa Sars 2 CoV samo ukoliko su brojevi koji se koriste precizni. To bi značilo da se koriste brojevi onih koji se prvi put javljaju na pregled sa sumnjom na kovid-19 i broj među njima onih koji su PCR pozitivni. To svakako nije odnos među brojevima ukupno testiranih i testiranjem objavljivanih kao pozitivnih", napisao je Kon na svom Fejsbuk profilu.

Kako se to, dodaje, predstavlja kao "Konov koeficijent", tako nešto objektivno, ističe Kon, ne postoji kao ozbiljan pokazatelj.

"Objašnjenje da je odnos pozitivnih u odnosu na broj testiranih važan dao sam u samom početku pandemije u uslovima suženog testiranja kada je to bilo orijentaciono vrlo značajno", navodi Kon.

U redovnim izveštajima GZZJZ daju se, kaže, vrlo precizno podaci o broju pozitivnih PCR testiranih pacijenata koji su dijagnostikovani kao sumnja na kovid, odnosno prvih pregleda i to, ističe Kon, nema veze sa izmišljenim "Konovim koeficijentom" i ima značaj kao pokazatelj aktivnosti virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija