• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/mondo

12.11.2020

12:57

KAFIĆI I KLUBOVI PRVI NA UDARU! Kon potvrdio - PREDLOŽILI SMO NAJOŠTRIJE MERE!

Društvo

KAFIĆI I KLUBOVI PRVI NA UDARU! Kon potvrdio - PREDLOŽILI SMO NAJOŠTRIJE MERE!

Podeli vest

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 počela je nešto posle 11.00 časova! Situacija sa korona virusom iz dana u dan je sve teža, a juče smo bili svedoci najcrnje ispisanih rekorda i što se tiče broja obolelih, a posebno kada je reč o broju preminulih. Zato su danas na stolu nove mere koje ćemo vrlo brzo saznati

Dosta se polemisalo o tome šta bi mogle biti nove mere, ali nesumnjivo je da je situacija "na ivici pucanja". O tome je jutros govorila i doc. dr Ivana Milošević zamenica direktora Infektivne klinike koja kaže da je ova ustanova pretrpana, te da su pacijenti morali da budu prebačeni i u druge gradove.

Kako nezvanično saznajemo, prva i glavna tema mogli bi da budu kafići i klubovi. Stroža mera, kada je reč o ugostiteljskim objektima bila bi potpuno zatvaranje, čemu se protive i čelnici grada Beograda, dok je blaža i izvesnija varijanta da se njihovo radno vreme skrati do 20 ili 21 sat.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je za Mondo da još ništa zvanično nije odlučeno.

- Medicinski deo je dao svoje, tražio je prilično oštro da se nešto promeni, za sada je to na 'stend baju', ne znam do kada. Sve je to i pismeno poslato, dakle, mnogo toga je bilo komunikacijski već ranije. Radi se svakako o ekonomskom aspektu, proceni koja ne može da bude za medicinski deo, to i kontrola su trenutno najveći problem - rekao je on.

- Svi u medicinskom delu, jedinstveno, smatramo da bi trebalo ozbiljno zaoštriti i sprovođenje, i kontrolu mera i uvođenje dodatnih mera - dodao je.

- Dobro su nas čuli, zna se šta smo tražili, ne mogu da kažem šta će biti doneseno jer ovo svakako zavisi od nemedicinskog dela. Mi smo to rekli i to vrlo eksplicitno - rekao je on i objasnio da odluka zavisi od više faktora.

- Ne radi se o tome da neko nešto hoće ili neće, stvar je u proceni mogućeg za sprovesti, najboljeg u ovom trenutku i ne sumnjam da postoji dobra namera svih da se ovo zaustavi. Što se medicinskog dela tiče, jasno je da kontakte treba sprečiti i da treba sprovesti sve to - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Maric

pre 3 godine

Србија не сме да стане! Србија мора напред.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija