• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

13.11.2020

15:04

RASPISAĆE SE VRLO BRZO HITNA VAKCINACIJA Doktor Kon otkrio ko će PRVI PRIMITI VAKCINU U SRBIJI

Društvo

RASPISAĆE SE VRLO BRZO HITNA VAKCINACIJA Doktor Kon otkrio ko će PRVI PRIMITI VAKCINU U SRBIJI

Podeli vest

Oglasio se Kon!

Dan nakon održane sednice Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon je obelodanio spisak mera koje su on i njegove kolege predložile Vladi, a kako navodi one bi uskoro trebalo da budu donete.

- Osnovno je da se sve mere koje su do sad donete poštuju. Drugo što smo predložili je da maske budu obavezne u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom prostoru posebno u pešačkim zonama. Mi smo predložili da objekti u kojima dolazi do zaražavanja, a to su prvenstveno noćni klubovi ne rade posle 18 sati. Prvenstveno se misli na noćne klubove. To je oročena mera na dve nedelje. Oročena mera bi podrazumevala da se sagleda efekat njen efekat nakon dve nedelje - kazao je Kon.

On je kazao da ne može da odgovorim na pitanje kada će biti mere donete.

- Odgovor će biti donet i videćemo koji to balans koji može da se izgura. Nadam se da će biti sastanak pre donošenja mera - kazao je on i govorio i o vakcinaciji.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

 

- Imamo Nacionalni institut za imunizaciju, to je novo telo koje će biti zaduženo i koje će raspisati hitnu vakcinaciju. I to će se vrlo brzo desiti - kazao je danas epidemiolog Predrag Kon.

On je rekao da ne zna detalje oko vakcine, ali da pred kraj godine stiže, što je vrlo ohrabrujuće.

- Posle će stizati u turama. Mi imamo najviši stepen bezbednosti kada je u pitanju novi lek ili vakcina i to će sve morati da se ispoštuje. Prvo će krenuti imunizacija lekara što je i najlogičnije. Posle zdravstva ide vojska i policija i to je jedino što znam da je za sada logično i prioritet. Ali to je tek plan, a Ministarstvo zdravlja treba da raspiše imunizaciju - objasnio je on.

Kon kaže da zna ono što je predsednik rekao, a to je da nam je pripalo kao mogućnost da dobijemo vakcinu u tim prvim raspodelima.

- Takođe, nam pokazuje da smo jako blizu okončanje jer dobijamo još jedno oružje osim maski i pranja ruku, koje treba da počnemo da iskoristimo - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maks

pre 3 godine

Gos. Kone dosta vise sa vasim pretnjama vidite da vam narod vise nista ne veruje, za vas je spas penzija.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija