• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.11.2020

13:59

VOZOM OD BEOGRADA DO NOVOG SADA ZA POLA SATA Ministar Momirović objavio kada će biti gotova brza pruga

Društvo

VOZOM OD BEOGRADA DO NOVOG SADA ZA POLA SATA Ministar Momirović objavio kada će biti gotova brza pruga

Podeli vest

Građani će kada bude gotova brza pruga od Beograda do Novog Sada, najkasnije do kraja 2021, moći za samo pola sata da putuju vozom između ta dva grada, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Ministar Momirović je zajedno sa gradonačelnikom Novom Sada Milošem Vučevićem obišao gradilište kompleksa stanova za pripadnike snaga bezbednosti u naselju Jugovićevo, kao i radove na brzoj pruzi na temerinskom potezu, to jest gradilištu na uglu Partizanske, Temerinske i Venizelosove ulice.

Momirović je posle kontrole radova na brzoj pruzi u centru grada rekao za Tanjug da se radovi odlično odvijaju.

"Ovi radovi se izvode na osnovu dva potpisana aneksa ugovora i ukupna vrednost samo ovog dela pruge je skoro 700 miliona evra, to jest 693 miliona evra. Apelovali smo u razgovoru sa direktorom Infrastrukture železnice Srbije da se radovi ubrzaju kako bi minimalno ugrožavali konfor građana Novog Sada", naveo je ministar.

Kaže da je izvođenje tako velikog projekta nesvakidašnja situacija za građane i da su zbog toga obećali gradonačelniku da će se potruditi da radovi budu što pre gotovi.

"Mi ćemo vrlo brzo moći da putujemo iz Novog Sada u Beograd za pola sata i, na primer, da odgledamo pozorišnu predstavu u Beogradu ili Novom Sadu i da se brzo vratimo nazad", naglasio je Momirović.

Primećuje da je građanima teško da se naviknu na tako velike radove, pošto je u prethodnim decenijama železnica bila devastirana, pa su ljudi zaboravili kako je putovati vozom.

"Zato ovoliki radovi moraju da imaju određene teškoće i da se zatvore određeni bulevari u Novom Sadu. Vodićemo računa da to bude parcijalno kako bi unkcionisao saobraćaj", poručio je on.

Dodao je da očekuje da sve bude završeno u previđenim rokovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija