• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.11.2020

11:31

ZABRINUTI SMO, došlo je do KOMPLIKACIJA! Vladika Šarić: Stanje patrijarha Irineja se NOĆAS POGORŠALO!

Društvo

ZABRINUTI SMO, došlo je do KOMPLIKACIJA! Vladika Šarić: Stanje patrijarha Irineja se NOĆAS POGORŠALO!

Podeli vest

Sprska pravoslavna crkva saopštila je došlo do pogoršanja opšteg stanja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja

Stanje srpskog patrijarha Irineja je pogoršano noćas, ali je za sada pod kontrolom, kaže za "Blic" vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha i starešina Hrama Svetog Save.

- Zabrinuti smo, očekivali smo da će se stvari razvijati u drugom pravcu - rekao je vladika Šarić za "Blic".

Kaže i da o patrijarhu SPC brinu lekari iz Srbije i Ruske federacije.

- Patrijarh je bio dobro, ali se stanje noćas pogoršalo. Izgleda su te komplikacije kod njega nastupile nešto kasnije. Srećom, za sada je sve pod kontrolom - rekao je Šarić.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

- Po svemu sudeći on tek sada ima simptome korone, pojačan mu je sekret i to brine lekare, naročito zbog njegovih godina. Kao da su simptomi zakasneli i da se tek sada javljaju. On se dobro oseća, svestan je i spreman je za borbu, tako da se nadamo da će biti dobro, da će pobediti i da ćemo imati razlog za radost - rekao je Šarić za "Kurir". 

Srpski patrijarh Irinej nalazi se na lečenju u Vojno medicinskom centru na Karaburmi u Beogradu od 5. novembra. Dan ranije, konstatovano je da je pozitivan na koronavirus.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija