• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

24.11.2020

10:39

MUŠKARCU (34) SMO JUČE AMPUTIRALI NOGU ZBOG KORONE! Doktorka Zdravković obelodanila JOŠ JEDNU STRAŠNU POSLEDICU VIRUSA

Društvo

MUŠKARCU (34) SMO JUČE AMPUTIRALI NOGU ZBOG KORONE! Doktorka Zdravković obelodanila JOŠ JEDNU STRAŠNU POSLEDICU VIRUSA

Podeli vest

Korona virus svakoga dana odnosi živote, a lekari i dalje imaju mnogo nepoznanica u vezi sa ovom pošasti koja vlada svetom. Doktorka Marija Zdravković jutros je saopštila strašne vesti.

Muškarac od svega 34 godine zbog korone je ostao bez noge, pošto su morali da mu je amputiraju, otkrila je nove užase kovida direktorka KBC Bežanijska kosa.

Ona je naglasila da je kovid veoma čudno oboljenje i teška bolest koja napada sve organe.

Foto: Informer - Zoran Sinko

 

- Ova bolest je vrlo čudna i mislim da je još uvek ne razumemo. Imamo ljude od 90 godina koji izađu iz bolnice na nogama, a s druge strane, juče smo imali mladog čoveka od 34 godine, kojem smo morali da amputiramo nogu jer je dobio tromboemboliju, ne znamo kako ni zbog čega - rekla je za Pink i dodala:

Virus izaziva nešto slično sepsi

- Ovaj virus je sistemsko oboljenje i u najtežim formama dolazi do kliničke slike koja liči na sepsu, to je vrlo teška bolest.

Dr Zdravković je ranije izjavila da kod srednje teških i teških formi kovida nastaju tromboze, što su zapravo ugrušci u krvnim sudovima, koje mogu da izazovu šlog, infarkt, pa i smrt.

- Imali smo pacijenta čija su se pluća oporavila od kovida, a umro je pošto je srce stalo zbog tromboembolije - navela je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PETINA SRBA OTPORNA NA KORONU Najzaštićeniji stanovnici u ovih 5 gradova
Društvo

PETINA SRBA OTPORNA NA KORONU Najzaštićeniji stanovnici u ovih 5 gradova

Kad se posmatra ukupna populacija od SARS-CoV-2, zvanično su najzaštićeniji stanovnici Kragujevca, Užica, Čačka, Valjeva, Šapca... Činjenica da gotovo svaki peti (23,1 odsto) u ovim krajevima ima antitela koja ga štite od virusa kovid 19, na posredan način pokazuje da je u drugom talasu epidemije korona zvanično najjače "udarala" u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji.

24.11.2020

09:26 >> 10:01

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija