• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2020

10:02

Doktor Tiodorović otkriva kakvo će biti stanje sa koronom u decembru i da li ćemo IMATI NOVE DRAMATIČNE PIKOVE

Društvo

Doktor Tiodorović otkriva kakvo će biti stanje sa koronom u decembru i da li ćemo IMATI NOVE DRAMATIČNE PIKOVE

Podeli vest

Ako svi zajedno budemo sprovodili mere zaštite do 3. ili 4. decembra moći ćemo da stvorimo situaciju da se kriva zaravni, izjavio je član Kriznog štaba za suzbijanje infekcije kovid-19, epidemiolog prof. dr prof. Branislav Tiodorović.

On je za TV Prva rekao da se povoljnjiji rezultati ne mogu očekivati pre, jer je potrebno najmanje 10 do 12 dana primene mera da se vide rezultati toga.

Procenio je da nam sledi teška situacija do kraja ove sedmice, tokom vikenda i sledeće sedmice ali da bi uz odgovorno ponašanje mogli imati lagano spuštanje krive u decembru, u početku meseca manje a posle više, sa povremenim pikovima niskog intenziteta a da bi mnogo mirniju situaciju mogli imati i za Novu godinu.

On je ukazao da su medicinski članovi Kriznog štaba još u septembru ukazivali da bi situacija mogla postati teška i da je u oktobru trebalo preduzimati mere.

- Bilo je pitanje hoćemo li ostaviti splavove, noćne klubove, sa svim onim strašnim snimcima koje smo gledali da rade ili ne. Neki su zamenili ekonomiju sa onim što ne predstavlja ekonomiju - rekao je on.

Dodao je da važno da svi rade ali da je trebalo poštovati prioritete a to je proizvodnja. Istakao je da nam je ovoga trenutka najveći prioritet zdravlje, jer samo zdravi ljudi mogu da rade i proizvode.

- Sada imamo sve posledice onoga što se nije sprovodilo i shvatalo ozbiljno, jer mnogo nisu razumeli o cemu se radi i sada se njihovo ponasanje odrazilo na sve - rekao je Tiodorović.

On je ocenio da nema popravdanja da se sada uvodi policijski čas i vanredno stanje nego da se samo sprovode mere.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija