• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. G.

27.11.2020

23:00

JEZIVO!  Deca gola i vašljiva u kući punoj izmeta, majka pevala u kafani dok su se deca smrzavala u prljavštini

Društvo

JEZIVO! Deca gola i vašljiva u kući punoj izmeta, majka pevala u kafani dok su se deca smrzavala u prljavštini

Podeli vest

Protiv Zorice D. (38) podneta krivična prijava jer su joj deca živela u nehumanim uslovima, u kući punoj otpada i izmeta, bez grejanja i hrane... * Zorica: "Komšije me prijavile jer su ljubomorne"

Zorica D. (38) iz Bogatića odgovaraće za zanemarivanje i zlostavljanje dece jer ih je držala u kući u jezivim uslovima! Četvoro mališana su bili maltene goli, smrznuti, puni vaški, a u kući je bila gomila otpada, izmeta i buđave hrane!

Dvoje najmlađe dece, devojčica od dve i po godine i petogodišnji dečak, odmah su odvedeni u hraniteljsku porodicu, dok je dvoje starijih mališana, uzrasta devet i 15 godina, za sada ostalo s majkom!

Anonimna prijava

U centru za socijalni rad su nam sa užasavanjem ispričali šta su zatekli u Zoričinoj kući.
- Dobili smo anonimnu prijavu koja je najverovatnije došla od Zoričinih komšija. U kući smo zatekli samo dvoipogodišnju devojčicu i njenog petogodišnjeg brata, bili su goli, bosi i gladni. U kući nije bilo grejanja i svuda su bile razbacane stvari, ubuđala hrana, otpaci, čak i dečji izmet. Ovako nešto se ne viđa ni u horor filmovima! - priča nam užasnuta socijalna radnica.

Deca su, kaže ona, bila prljava i jedva da su imala neku krpu na sebi.
- Devojčicu smo zatekli napolju, bosu... Bila je tužna, onako malena, crvenih nogica od zime, koža joj je bila puna nekih fleka od infekcije, a kosa puna vaški... Dečak takođe. Po kući sve razbacano, puno buđi, ma strašno... - priča naša sagovornica.

Ona dodaje da je majka nekoliko dana izbegavala da dođe u Centar za socijalni rad i u tom periodu niko nije znao gde je ona. Kad se prekjuče konačno pojavila u Centru, da se navodno raspita za dvoje mlađe dece, socijalni radnici su odmah pozvali policiju, koja je privela Zoricu. Protiv nje je podneta krivična prijava za zanemarivanje i zlostavljanje dece, u redovnom postupku, i ona je puštena na slobodu.

Što se tiče dvoje starije Zoričine dece, oni nisu bili kod kuće kad su tamo bili radnici Centra za socijalni rad. Ovi mališani su uglavnom prepušteni sami sebi, više gladni nego siti i brinu se sami o sebi dok im majka provodi noći pevajući u lokalnoj kafani.

Reporter Informera je juče zatekao ove mališane ispred kuće, a i iz Centra za socijalni rad nisu nam objasnili zašto i oni nisu zbrinuti u hraniteljskim porodicama kao njihovi mlađi sestra i brat.
Inače, Zorica je četvoro nesrećne dece dobila sa bivšim mužem J. D., koji ne živi sa njima. Pre izvesnog vremena Zorica ga je prijavila za nasilje u porodici i on je dobio zabranu prilaska i njoj i deci.

Zabrana prilaska


Zorica nam se juče pravdala da nije zanemarivala decu.
- Kuća mi je bila prljava kao što i svaka kuća ponekad bude... Komšije su ljubomorne na mene i zato su me prijavile. Ja moju decu volim i zbog njih radim u kafani. Jeste bilo prljavo kad su dolazili iz Centra, ali sam posle sve raspremila, evo, vidite i sami... Pristaću da starateljstvo pripadne ocu, a ja ću da odem, imam i gde... - rekla nam je Zorica.
Njoj je izrečena mera zabrane prilaska mlađoj deci, a da li će joj mališani biti vraćeni, o tome će u narednom periodu odlučivati sud. 

Komšinica: Deca žive kao životinje

Zoričina komšinica nije imala nijednu lepu reč za nju.
- Zorica nije nikakva majka. Prljava, aljkava, decu ne gleda. Jadni se sami snalaze... Od đubreta ne može da se uđe ni u dvorište, ni u kuću. Sad je kao malo raspremila kad su dolazili policajci i radnici Centra za socijalni rad. Sram je bilo, nisu njena deca kriva ni za šta, ali u onakvim uslovima ni životinje ne žive - rekla je komšinica.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija