• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2020

10:12

BEZ KAZNENIH POENA NA PEZNIJE ZA TEHNOLOŠKE VIŠKOVE! Primanja će biti isplaćivana u punom iznosu!

Društvo

BEZ KAZNENIH POENA NA PEZNIJE ZA TEHNOLOŠKE VIŠKOVE! Primanja će biti isplaćivana u punom iznosu!

Podeli vest

Radnici koji su napustili preduzeća uz socijalne programe poznate kao "dve godine do penzije" i "pet godina do penzije", neće više plaćati kaznene poene na stečene penzije, već će im primanja biti isplaćivana u punom iznosu

To je dogovoreno na jučerašnjem sastanku ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević sa predsednikom sekretarom Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisavom Orbovićem i Zoranom Mihajlovićem, saopšteno je iz Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Reč je o oko 6.300 radnika, koji su kao tehnološki višak otišli iz preduzeća od 2010. do 2014. godine, a kojima su penzije godinama bile umanjivane.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović



To su bivši radnici Zastavinih fabrika u Kragujevcu, kruševačkog "14. oktobra", "Goše" iz Smederevske Palanke, "Slobode" iz Čačka i drugih, navodi se u saopštenju i dodaje da je ovim potezom nova ministarka rada pokazala veliko razumevanje za rešenje ovog problema, na koji je sindikat ukazivao poslednjih pet godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PALMA: Srbija dobro stoji jer ima manje korisnika, a više obveznika
Politika

PALMA: Srbija dobro stoji jer ima manje korisnika, a više obveznika

Jedinstvena Srbija će glasati za predložene zakone. Želim da ukažem na nešto što građani Srbije ne mogu da shvate, a to su različiti stavovi o Srbiji Međunarodnog monetanog fonda i Fiskalnog saveta Srbije. Kada su u pitanju penzije i plate onda dođe do tog vakuma između države Srbije i Fiskalnog saveta. Da li će biti povećane penzije i plate, šta su argumenti, šta su činjenice i po kojoj to metodologiji radi Fiskalni savet gde ima dosta stručnih ljudi, rekao je Dragan Marković Palma

01.12.2020

15:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija