• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.12.2020

13:53

SRAMOTA! SRPSKA "ELITA" PROTIV DA FILM "DARA IZ JASENOVCA" BUDE SRPSKI KANDIDAT ZA OSKARA - LOBIRAJU ZA FILM O SREBRENICI?!?

Društvo

SRAMOTA! SRPSKA "ELITA" PROTIV DA FILM "DARA IZ JASENOVCA" BUDE SRPSKI KANDIDAT ZA OSKARA - LOBIRAJU ZA FILM O SREBRENICI?!?

Podeli vest

Deo srpske kinematografske "elite" oštro se protivi da ostvarenje "Dara iz Jasenovca", reditelja Predraga Gage Antonijevića, bude srpski kandidat za Oskara, umesto toga lobiraju za kandidata BiH, film "Quo vadis, Aida", posvećen zločinu u Srebrenici


Među najglasnijim protivnicima da film "Dara iz Jasenovca" bude kandidat Srbije za nagradu Američke filmske akademije je srpski reditelj Srdan Golubović, koji za niskotiražni Danas tvrdi da ostvarenje Gage Antonijevića nema legitimitet da učestvuje u trci za Oskara, jer "ne ispunjava propisane kriterijume"?!?.

Goluboviću je, kako saznajemo, od prvog filma o ustaškom logoru smrti u kojem je tokom Drugog svetskog rata pobijeno više od 700.000 Srba, Jevreja i Roma, izgleda draži film o Srebrenici, koji će biti kandidat Bosne i Hercegovine.

Prema našim saznanjima, Golubović je zato i lobirao da film "Quovadis, Aida" bude prikazan na Festivalu autorskog fima, koji se ovih dana održava u Beogradu, ali je zbog epidemiološke situacije sa korona virusom odlučio da to bude na FEST-u sledeće godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smederevac

pre 3 godine

Nabijem ja tu laznu izdajnicku elitu -na k.... olac!

vuke

pre 3 godine

Izgleda da nekima smeta film o stradanju Srpskog naroda u Jasenovcu. Genocid u Jasenovcu je vesto skrivan vec 75 godina od svetske javnosti, pa bi "slucajni" i namerni opet da ga sakriju.

Zilion

pre 3 godine

Uvek smo imali prodanih dusa. .a danas su baš pojeftinile.

englezii

pre 3 godine

to djubre treba potpuno ukloniti sa spiska rezisera ! Tu bih ja isao jos dalje ali za pocetak da mu se onemoguci ucestvovne u Srpskom oficijelnom filmu !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija