• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

03.12.2020

07:08

NOVO UPOZORENJE RHMZ! Košava će imati udare od 100 KILOMETARA NA SAT, evo koliko će trajati i u kojim delovima zemlje će biti NAJGORE

Društvo

NOVO UPOZORENJE RHMZ! Košava će imati udare od 100 KILOMETARA NA SAT, evo koliko će trajati i u kojim delovima zemlje će biti NAJGORE

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se u pojedinim delovima Srbije od danas do 6. decembra očekuje košava koja će duvati brzinom i do 100 kilometara na čas.

- Tokom prve dekade decembra u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata, uglavnom od 24 do 28 m/s (85 do 100 km/h). Na području Beograda udari košave dostizaće 17 m/s (60 km/h) - navodi se u upozorenju.

Kada je reč o prognozi za danas, U Srbiji se ujutru ponegde očekuje slab mraz, po kotlinama magla.

U toku dana pretežno oblačno, vetrovito i malo toplije, u većini mesta suvo.

Poslepodne ponegde na severu, zapadu i jugozapadu kratkotrajna slaba kiša. U Timočkoj Krajini oblačno i hladno, moguć je slab sneg. Vetar slab i umeren, u višim planinskim predelima i u košavskom području jak, južni i jugoistočni, u južnom Banatu i olujni maksimalne brzine i do 100 km/h.

Foto: Tanjug

 



Najniza temperatura od -3 do 1, najvisa od 6 do 10, u Timockoj Krajini od 0 do 2 stepena.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, vetrovito, malo toplije i uglavnom suvo. Posle podne kratkotrajna slaba kiša.

Vetar umeren i jak, jugoistočni (kosava). Najniža temperatura 0, najviša 7 stepeni.

U petak i subotu u većem delu umereno oblačno, vetrovito, uglavnom suvo i osetno toplije, u Timočkoj Krajini oblačno i hladno. Od nedelje pretežno oblačno, toplo i vetrovito, mestimično slaba kiša. Od utorka vetar u slabljenju. Temperatura iznad prosečnih vrednosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija