• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

03.12.2020

20:11

(VIDEO) AMERI POSLALI HRVATIMA 76 "BREDLIJA" M2A2, SRBIJA IMA ODGOVOR, BVP M-80A JE BRUTALNO MODERNIZOVAN! Koji je bolji?!

Društvo

(VIDEO) AMERI POSLALI HRVATIMA 76 "BREDLIJA" M2A2, SRBIJA IMA ODGOVOR, BVP M-80A JE BRUTALNO MODERNIZOVAN! Koji je bolji?!

Podeli vest

Američki Stejt department odobrio je moguću prodaju vojne opreme i naoružanja Hrvatskoj u vrednosti od 757 miliona dolara, objavila je američka Agencija za odbrambenu bezbednosnu saradnju (DSCA), S druge strane, Vojska Srbije ne zaostaje u ovom segmentu za zemljama u regionu. Štaviše

Američki Stejt department odobrio je moguću prodaju vojne opreme i naoružanja Hrvatskoj u vrednosti od 757 miliona dolara, objavila je američka Agencija za odbrambenu bezbednosnu saradnju (DSCA)

Kako se navodi, predložena prodaja ove opreme neće promeniti osnovnu vojnu ravnotežu u regionu.

Za kupovinu američkog naoružanja pored Hrvatske zainteresovane su Južna Koreja, Saudijska Arabija, Brazil, Liban i Kanada.

Kako je objavljeno na sajtu DSCA, Stejt department je doneo odluku kojom se odobrava moguća strana vojna prodaja vladi Hrvatske kada je reč o obnovi, modernizaciji i podršci 76 pešadijskih borbenih vozila tipa "bredli" M2A2 i povezanom opremom po procenjenoj ceni od 757 miliona dolara.

Predložena prodaja će, navodi se, podržati spoljnu politiku i nacionalnu bezbednost SAD poboljšanjem bezbednosti saveznika u NATO-u.

Takođe će doprineti cilju Hrvatske da unapredi svoje vojne kapacitete kao i da ojača međuoperativnost sa SAD i drugim saveznicima.

EU ĆE CELOM SVETU, UZ POMOĆ SAD, NAMETATI ZAPADNU DEMOKRATIJU! Brutalna pretnja svima koji misle drugačije - PRVA NA UDARU BELORUSIJA!

S druge strane, Vojska Srbije ne zaostaje u ovom segmentu za zemljama u regionu. Štaviše!

Srbija je uradila modernizaciju BVP M-80 i ima oznaku BVP M-80A, koje je sada drastično poboljšano i spada u sam vrh oklopnih vozila ovog tiopa u svetu!

Vozilo je dobilo kupolu nove konstrukcije sa topom 30 milimetara i automatski bacač granata istog kalibra, novi sistem sa termovizijskom kamerom velikog dometa, veći nivo balističke zaštite i radio vođene 2T5 i žicom vođene modernizovane protivoklopne rakete "Maljutka" 2F i 2T.

NJIMA POMOĆI NEMA! AMERI PRAVE ATLANTSKU FRONTU DA SREDE RUSIJU! Vašington preusmerava pomorske snage, ovo je prst u oko Moskvi!

Podsetimo, BVP M-80 je najzastupljenije borbeno vozilo u Vojsci Srbije koje popunjava osam mehanizovanih bataljona. To znači da u aktivnoj upotrebi ima čak 320 komada. Kada se tome dodaju i vozila u centrima za obuku i na poligonima, jasno je da je reč o ogromnim ciframa.

U rezervi nalazi još nekoliko stotina tih vozila sa starim motorom HS-115 (oznaka tog vozila je samo M-80), koja verovatno nisu perspektivna za modernizaciju u Srbiji ali koja bi mogla da budu ponuđena nekoj zemlji trećeg sveta, što je takođe mogući motiv za insistiranje na ovom projektu.

Anketa

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ostoja

pre 3 godine

I makedonci na prolece treba da dobiju 36 M2A2 Bredly vozila za njihov deklarirani bataljon za misije a treba da dobiju i karabine M4 ( karabin verzija puske M16) za celu armiju da zamene AP AB2 7.62mm

Miler

pre 3 godine

Odgovor na to bio izraelski spajk, a ne modrrnizacija kanti iz JNA.

Max

pre 3 godine

Hrvatska stvara mocnu vojsku... ali hrvati i srbi su završili svoje ratove...

pc

pre 3 godine

Poznavaoci vojne tehnike ovo čak i ne upoređuju. Smešno je. M80 je putujuća šerpa, bio modernizovan ili ne. Bilo bi dobro da je tako kao što se piše u tekstu ali molim novinare Informera da ne lažu narod. Srbija što pre treba da razmišlja o kupovini modernog naoružanja, ponavljam M80 je smejurija, to nije valjalo ni kada je proizvedeno već je fora bila u masovnosti. I sami Rusi su napustili koncept masovnosti.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija