• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.12.2020

13:53

ŠVAJCARSKA BLOKADA ZA SRBE ZBOG KORONE Idete u karantin čak i ako imate negativan test!

Društvo

ŠVAJCARSKA BLOKADA ZA SRBE ZBOG KORONE Idete u karantin čak i ako imate negativan test!

Podeli vest

Srbija se nalazi na spisku 15 zemalja čiji će građani od 14. decembra ako ulaze u Švajcarsku, kao potecijalni prenosioci korona virusa, morati u desetodnevni karantin.

Švajcarska Savezna uprava za zdravlje objavila je danas novi, prošireni spisak rizičnih zemalja, a od zemalja regiona na spisku su i Crna Gore, Hrvatska, Severna Makedonija i Slovenija.

U saopštenju se navodi da negativan test na korona virus ne oslobađa od karantina, pošto negativan test ne isključuje infekciju. Švajcarske zdravstvene vlasti listu rizičnih zemalja ažuriraju na osnovu broja zaraženih u nekoj zemlji na 100.000 stanovnika u proteklih 14 dana.

Karantina su, ipak, oslobođene određene kategorije putnika, i to osobe koje putuju iz neodložnih poslovnih razloga, lica koja putuju iz hitnih medicinskih razloga i putnici koji su kraće od 24 sata bili u tranzitu kroz neku od rizičnih zemalja.

Na spisku zemalja za čije građane važi obavezan karantin su i SAD, Mađarska, Poljska, Portugal, Luksemburg, Andora, San Marino, Litvanija, Gruzija i Jordan. Švajcarska je kao zone posebnog rizika označila i pojedine pokrajine u dve susedne zemlje - Italiji i Austriji.

Građani koji dolaze iz zemalja na spisku dužni su da se odmah po dolasku u Švajcarsku upute u svoje domove ili neki drugi adekvatan smeštaj, i to tako što će poštovati fizičku distancunositi masku i izbegavati sredstva javnog transporta, a zatim moraju deset dana da provedu u izolaciji i bez fizičkog kontakta sa drugim ljudima.

Osobe koje prekrše karantin ili obavezu nošenja maske u Švajcarskoj mogu da budu kažnjene sa do 10.000 švajcarskih franaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija