• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.12.2020

15:09

MASOVNA BESPLATNA VAKCINACIJA DO KRAJA MARTA 2021! Krizni štab saopštio dobre vesti! (VIDEO)

Društvo

MASOVNA BESPLATNA VAKCINACIJA DO KRAJA MARTA 2021! Krizni štab saopštio dobre vesti! (VIDEO)

Podeli vest

Na konferenciji za medije Kriznog štaba saopšteno je da će biti masovna besplatna vakcinacija do kraja marta 2021. godine

U Republici Srbiji do 15 časova 4. decembra 2020. godine registrovano je ukupno 206.940 novih slučajeva kovid 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 22.497 osoba od kojih su 7.782 pozitivne. U poslednja 24 sata preminulo je 69 osoba

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja, dr Mirsad Đerlek obratio se novinarima na pres-konferenciji Kriznog štaba u Palati Srbija.

Đerlek kaže da će do kraja marta biti omogućena vakcinacija velikog broja stanovništva.

Vakcinacija samo uz odobrenje agencije

- Masovna vakcinacvija se očekuje u prvomkvartalu iduće godiner. Do kraja ove godine doći će određena količina vakcina, namenjena zdravstvenim radnicima, policiji i vojsci. Treba nekih sedam dana od primanja druge doze da ćemo biti bezbedni. Ipak, moramo biti vrlo oprezni jer će se pojavljivati sporadični slučajevi kovida-19. Važno je reći da će sve vakcine biti besplatne. Podvlačim, ako naše relevantne institucije ne daju zeleno svetlo, vakcinacije neće biti - rekao je Đerlek.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Edita Stokić iz Kliničkog centra Vojvodine kaže da je situacija u pokrajini dramatična.

Novosadsaki sajam u kovid režimu

- Čak 422 pacijenta je hospitalizovano u KC Vojvodine, a moram napomenuti da veliki broj pacijenta koji su hospitalizovani spadauj u u teške kliničke slike i nalaze se na kiseoničkoj potpori - istakla je direktorka KC Vojvodina Edita Stokić koja je dodala da je i Sajam sada deo kovid sistema u Novom Sadu.

Ona je istakla da KCV uprkos velikom broju obolelih zdravstvenih radnika i dalje uspevaju da opskrbe sve pacijente.

Na pitanje da li se zakasnilo s novim merama i koji političari nisu bili za to, Đerlek je rekao:

- Krizni štab funkcionišer ne način da svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, ali se donosi odluka na osnovu glasanja svih članova. Mišljenja profesora Tiodorovića i Kona da se zakasnilo izuzetno cenim, zašto ne bi imali pravo na mišljenje. Međutim, odlučuju svi članovi Kriznog štaba - istakao je Đerlek.

Pad broja obolelih od 25. decembra

O sve većim redovima isprted bolnica, Đerlek kaže:

- Svi smo mislili da ćemo biti izolovano ostrvo u okruženju koje je pod jakim udarom koronavirusa. To je nerealno i sa svim migracijama stanovništva, pre svega studenata, i kod nas je došlo do porasta broja zaraženih. Mi smo omogućilišatore s grejnim telima da olakšamo čekanje u redovima. Približavamo se piku trećeg talasa, koji će biti oko 25. decembra. U Beogradu je pre samo sedam dana bilo više od 50 odsto obolelih u celoj Srbiji, sada je taj broj manji za 20 odsto. Broj obolelih je u zaravnjenju na 2.000, ali će početi da pada za sedam dana. To ne znači da će tako biti i u drugim gradovima. Imaćemo i u celoj zemlji pad broja obolelih, a sa novom bolnicom u Batajnici i novim kadrovima, kao i nabavkom opreme, mislim da ćemo se odupreti nimalo lakom trećem talasu - ističe Đerlek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djak

pre 3 godine

Nista nema besplatno.....mi placamo vakcine od naseg poreza. Besplatno je samo ako vam neko pokloni vakcine.

Pricest

pre 3 godine

Ajde, ljubitelji Putina, vreme je cepivo! Pokazite Vasu veru u crveno Bozanstvo!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija