• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

09.12.2020

10:21

SRBIJU OČEKUJU NOVE MERE! U toku njihova izrada, a evo na koga će se odnositi

Društvo

SRBIJU OČEKUJU NOVE MERE! U toku njihova izrada, a evo na koga će se odnositi

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se radi na merama koje će biti uvedene za osobe koje dolaze iz inostranstva tokom praznika i istakao da će biti usvojene one mere da se zaštititi zdravstveni sistem.

"Radimo na tome šta ćemo sa merama za ljude koji zele da dođu. Mi smo svesni da ljudi ne dolaze ovde da bi sedeli kod kuće, jer i tamo gde žive su najstrože mere. Donećemo odluku da zaštitimo naš zdravstveni sistem, jer on to ne bi mogao da izdrži", rekao je Lončar za RTS.

Lončar je rekao i da nije za organizovanje proslava Nove godine.

Istakao je, takođe, da se mora naći rešenje za skijališta da rade trećinom kapaciteta.

"Bezbedno je kad skijate na stazi, ali moramo da nađemo rešenja za hotele, da se tu poštuju mere", rekao je Lončar.

On je naveo da niko "nije ćorav" i da je jasno da gazde pojedinih kafića otvaraju lokale za svoju ekipu i na taj način "varaju sami sebe".

Foto: Beta

 



Lončar je naveo da mere daju rezultate, ali da nije realno da ih daju tako brzo i da će rezultati biti bolji ako se mere budu primenjivale.

Govoreći o neujednačenim stavovima medicinskog i političkog dela Kriznog štaba, Lončar je kazao da lekari stvari sagledavaju iz jednog ugla, ali i da postoji tačka gledišta prema kojoj treba zaraditi novac kojim se kupuju lekovi i medicinska oprema i kojim se povećavaju plate.

"Pogledajte koliko je bilo zemalja sa zatvaranjem, da im je propala ekonomija, a da nisu dobile nekakav validan rezultat. Ono što je nama neophodno je jedinstvo. Strpite se da pobedimo koronu", rekao je Lončar.

On je naveo da će mala količina vakcina stići do kraja godine jer ih nema dovoljno, a da će ih dovoljno biti tek na jesen sledeće godine, kada ćemo moći da odahnemo.

"Do tada moramo da budemo disciplinovani, do leta nam sledi borba", kazao je Lončar.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
caja

pre 3 godine

Ocigledno su oni koji misle da je kovid izmisljotina u vecini i da su pobedili. Nema svrhe da se uvode bilo kakve restrikcije i trose pare za gradnju bolnica. Vecina se odlucila za svedski model pa bi vlada trebala da ispostuje volju vecine.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija