• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo / Informer

09.12.2020

10:44

POSLEDICE KORONE MOGU BITI KOBNE! Doktor iz "crvene zone" otkrio: Komplikacije mogu da dovedu do gubitka NOGU I RUKU

Društvo

POSLEDICE KORONE MOGU BITI KOBNE! Doktor iz "crvene zone" otkrio: Komplikacije mogu da dovedu do gubitka NOGU I RUKU

Podeli vest

Dr Bogdan Crnorak, pomoćnik direktora KBC "Bežanijska kosa", rekao je u Jutarnjem programu RTS-a a su posledice korone veoma ozbiljne i da je primećeno da kod pacijenata izazivaju inače retke, a potencijalno pogubne komplikacije

Pričalo se o tome kako korona razara pluća, srce, mozak, ali je dr Crnorak ispričao da je u KBC "Bežanijska kosa" već primećen alarmantan broj pacijenata koji ima arterijske tromboze koje se mogu završiti gubitkom ekstremiteta, pa čak i smrću.

- Tek ćemo ih sagledavati, naročito kad su u pitanju pacijenti koji su imali hronična oboljenja pre toga. Mi smo primetili komplikacije koje nisu očekivane, pre svega vaskularne, ishemijske, arterijske tromboze koja su retka i ozbiljna stanja - kazao je dr Crnorak, a potom objasnio šta su ove promene.

- U regularnoj medicini su retkost, a sada uz kovid se dešavaju mnogo češće nego standardno. To je zgrušavanje krvi u arterijama, gde krv zapravo ide i brzo. Može ostaviti trajne posledice, gubitak noge, ruke, ekstremiteta. Imali smo više od 20 trombektomija koje smo radili, što je ogroman broj na ovaj broj pacijenata. Veliki broj operisanih nije prošao dobro, to nažalost moram da kažem, a jedan procenat je dobro podneo operaciju i otišao kući - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija