• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.12.2020

15:05 >> 16:05

NOVE MERE POSLE 15. DECEMBRA! (VIDEO)

Društvo

NOVE MERE POSLE 15. DECEMBRA! (VIDEO)

Podeli vest

Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje korona virusa održao je konferenciju za novinare. Dr Zoran Gojković je izjavio da su do sada slušali preporuke medicinskog dela Kriznog štaba i naveo je da će nakon 15. decembra uslediti novi set mera

Javnosti su se obratili dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo i dr Ivo Udovičić, komadant Vojne bolnice Karaburma.

- U Republici Srbiji do 15 časova 11. decembra 2020. godine registrovano je ukupno 255.758 novih slučajeva kovid 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 19.826 osoba od kojih je 6.534 pozitivno - rekao je dr Gojković.

Nema zahteva za vanredno stanje

Struka nijednom nije tražila od vlade da se u ovom trenutku uvede vanredno stanje, a do Nove godine još je puno vremena,rekao je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković upitan da li je na sednicama Kriznog štava razgovarano o policijskom času kao meri za praznike.

- Nijednom struka nije tražila od vlade da se u ovom trenutku uvodi vanredno stanje. Mi slušamo šta oni kažu. Do Nove godine ima još puno vremena. Moramo da živimo. Moraju da se isplaćuju plate, penzije, plati sva ova oprema. Država pokušava da napravi kolkiko je moguće funkcionalni model da živimo u uslovima pandemije - naglasio je on.

- Sada, u odnosu na jul ili april, klinička slika je ista, samo su brojke različite. Tada je najveća cifra bila 400 dnevno, a sada 10 ili 20 puta više, a to je 10 ili 20 puta teže. Nemojte pitati salonske lekare, ja ću vam reći. Ovo je vrlo teška bolest. Ovakva epidemija verovatno nikad nije postojala, čak ni španska groznica. Ceo svet je u katastrofi - rekao je dr Udovičić, direktor Vojne bolnice Karaburma.

- Ne može se opisati kako je to kad umire mlad čovek. Pozvao bih mlađu populaciju neodgovornih ljudi, ako nemaju milosti prema zdravstvenim radnicima, onda bar neka imaju milosti prema svojim najstarijim ukućanima. Postanu zainteresovani za njih tek kada legnu u bolnicu, a onda je uglavnom kasno. Nemojte da ceo život nosite odgovornost za smrt nekog bliskog. U jednom trenutku smo imali 15 lekara na lečenju, sve to treba preživati, pozivam na odgovornost mlade - dodao je dr Udovičić.

Foto: printscreen RTV Pink

DR Ivo Udovičić

- Prethodne mere koje smo usvojili oročili smo do 15. decembra - odgovorio je dr Zoran Gojković je, na pitanje zašto nema novih mera.

- Uspeli smo da zaravnimo krivu, iako su brojke i dalje velike. Problem su slavlja koja predstoje i očekivani povratak jednog broja naših građana iz inostranstva. Zato smo danas razgovarali kako da omogućimo Ustavom zagarantovane postupke, to jest slobodu da uđu u svoju zemlju, ali sigurno je da će da postoje određeni uslovi - dodao je dr Gojković.

Tokom vikenda biće održane konsultacije, a za ponedeljak je zakazana nova sednica Kriznog štaba, na kojem će se doneti odluka.

Foto: printscreen RTV Pink

dr Zoran Gojković

- Jedan direktor bolnice je bio zaprepašćen na današnjem sastanku. Kaže, do pre dva dana su me pitali za slobodna mesta u bolnici, a sada me pitaju da li ćemo moći da slavimo Novu godinu - ispričao je dr Gojković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija