• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.12.2020

17:09

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Uvedena jedna nova mera! (VIDEO)

Društvo

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Uvedena jedna nova mera! (VIDEO)

Podeli vest

Nakon završene sednice, član Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević obratila se javnosti i objasnila koja je nova mera doneta, a šta od starih ostaje na snazi

- Zabrana rada svih objekata od 17 časova, osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi ostaje do petka 18. decembra. Tada će Krizni štab ponovo zasedati i odlučiti da li će te mere biti promenjene ili uvedene nove. Za sve strane državljane uvodi se obavezan pcr test od 20. decembra do 10. januara, to važi i za naše građane. Ako nemaju taj test, moraju u kućnu izolaciju deset dana. Što se tiče praznika, zasad nema nekih novih ograničenja, ali doktorka je apelovala na građane da se pridržavaju preventivnih mera. Niko neće ići po kućama i kontrolisati, ali svima nam je u interesu da budemo zdravi - rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da su naši najveći gradovi i dalje najveći problem po broju zaraženih.

- Manji je broj pregleda u bolnicama i ambulantama, smanjio se za trećinu, ali zabrinjava da je kod ukupnog broja osoba koje se javljaju veći broj slučajeva koji zahtevaju hospitalizaciju. Beograd, Novi Sad, Kragujevac i dalje su najveća žarišta - rekla je doktorka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sasa

pre 3 godine

Zatvaraj sve bre..doktori izgibose..pa jel tolika frka da se zbog toga zrtvuju ljudi

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17