• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts

17.12.2020

18:35

STRUJA POSKUPLJUJE 1. februara 2021. godine

Društvo

STRUJA POSKUPLJUJE 1. februara 2021. godine

Podeli vest

Na zahtev energetskog subjekta JP EPS Beograd, Savet Agencije za energetiku je na sednici održanoj 17.12.2020. godine dao saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje, objavljeno je na sajtu Agencije.

Prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda iznosi, bez poreza i taksi, 7,867 din/kWh i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 3,4 odsto.

Nova cena za garantovano snabdevanje primenjivaće se počev od 1. februara 2021. godine.

I nakon ove korekcije, prve od novembra 2019. godine, cena električne energije u Srbiji i dalje je značajno niža od cena u zemljama regiona i Evrope, navodi se na sajtu AERS-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Abe

pre 3 godine

I koja je onda svrha povećanja penzija i plata. Benzin poskupljuje, struja također, a tu su onda cigarete, pa će se onda nakupusiti još svašta nešta i narodu će razni izdaci biti veći od datih povećanja plata i penzija. Ako je svrha toga povećanja da bi narod živeo bolje, u većem blagostanju, cilj je promašen. Izgleda da je svrha toga povećanja, tih plata i penzija da se one povećaju malo, a režije koje narod treba da plaća, da se povećaju mnogo, te tako svakim povećanjem u suštini narod polako osiromašuje.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija