• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2020

10:01

SRBIJA - PRVA ZEMLJA U REGIONU KOJA JE DOBILA FAJZEROVU VAKCINU ZA VAKCINACIJU! /Video/

Društvo

SRBIJA - PRVA ZEMLJA U REGIONU KOJA JE DOBILA FAJZEROVU VAKCINU ZA VAKCINACIJU! /Video/

Podeli vest

Srbija je prva zemlja u regionu koja je dobila vakcinu za vakcinaciju, a ne testiranje. Takođe, i jedna od prvih među evropskim zemljama

Prvi kontigent Fajzerove vakcine, 4.800 doza, stigao je danas u Srbiju i preuzet je na beogradskom aerodromu. Avion sa cepivom sleteo je nešto ranije na aerodrom "Nikola Tesla".

Srbija je prva zemlja u regionu u koju je stigla vakcina kompanija Fajzer i Biontek.


Prema ranijim najavama, prve doze vakcine namenjene su najpre korisnicima staračkih domova.

Foto: Tanjug/Aleksandar Đorđević

Fajzerova vakcina stigla u Srbiju


Agencija za lekove i mediinska sredstva Srbije (ALIMS) dala je saglasnost za upotrebu i uvoz Fajzerove vakcine 18. decembra, nakon što su kompanije Fajzer i Biontek 2. decembra predale dokumentaciju za registraciju vakcine.

Vakcinacija Fajzerovim cepivom počela je u Velikoj Britaniji, 8. decembra, kada je Britanka (96) primila prvu dozu, a vakcinacija je započela i u SAD, Izraelu...

Evropsko regulatorno telo EMA juče je preporučilo vakcinu protiv Kovid-19 farmaceutskih kompanija Fajzer i Biontek, a distribucija prve vakcine protiv kovida19 među zemljama članicama Unije bi trebalo da počne istovremeno od 26. decembra, a vakcinacije već dan kasnije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija